Historia e Një Muzikanti Francez & Misteri i Statujës në Varrin e Tij

/

Historia e një muzikanti që ka dy versione.

Me siguri do të lexoni për varret e bukura në varrezat Père Lachaise në Francë në shumë artikuj. Por është një rast vërtet i veçantë!

Më shumë se të gjitha rastet e njerëzve në varreza, na ka bërë përshtypje statuja e Fernand Arbelotit mbi varrin e tij. Arbelot ishte një aktor dhe pianist që vdiq në vitin 1942.

Dihet pak për Arbelot, megjithëse besohet se fytyra që mban statujën e tij prej bronzi është ajo e gruas së tij, të cilën ai donte ta vështronte për gjithë përjetësinë. Është e qartë se disa prej nesh duan të jenë bashkë edhe pas vdekjes.

Arbelot ishte muzikant, aktor dhe arkitekt, por nuk dihet shumë për jetën e tij. Edhe pse nuk u përmend shumë gjatë jetës së tij, pas varrimit të tij në Varrezat Pere Lachaise në Paris, u bë i famshëm falë gurit të varrit…

Arbelot lindi në vitin 1880 dhe një gazetë në Paris botoi një poezi për të, më 19 nëntor 1942, me rastin e vdekjes së tij. Guri i varrit të Fernand Arbelot u projektua nga skulptori belg Adolphe Wansart dhe u përfundua në vitin 1946, katër vjet pas vdekjes së Arbelot.

Sipas legjendës, dëshira e fundit e Fernand Arbelotit, për gjithë përjetësinë, thuhej se ishte që të shikonte fytyrën e bukur të gruas së tij. Por një tjetër legjendë shkon anasjelltas dhe na thotë se ai vrau veten, pasi vrau gruan e tij.

Ndërsa ka legjenda për Arbelot, i vetmi informacion i njohur është se Arbelot vdiq gjatë pushtimit nazist të Parisit, një kohë shumë e errët në historinë franceze dhe megjithëse nuk dihet shumë për jetën e tij, ai mund të mbahet mend gjithmonë falë gurit unik mbi varrin e tij.

Previous Story

Personi Historik që u Mbyll në Çmendinë për Pikëpamjet e tij & Mënyra si Vdiq!

Next Story

SHBA: Donald Trump u Shpall Fajtor për të 34 Akuzat

Latest from Info