/

Historia e Ndryshimit të Orës

Koha “e kursyer” është një masë e zbatuar për herë të parë në shekullin e 20-të për të përdorur sa më mirë dhe sa më shumë rrezet e diellit gjatë muajve të

Historia e Maratonës

Në antikitet nuk kishte garë të Maratonës, as edhe ndonjë garë të ngjashme me të. Idea e kësaj gare atletike është e filologut Mishel Breal… Një garë e distancës së gjatë (42,195km),

/

Melina Merkuri

Personaliteti Melina Merkuri u dallua jo vetëm si aktore, por edhe si politikane me luftën e saj kundër Juntës Ushtarake, por edhe me ndërhyrjet e saj ndërkombëtare si Ministre e Kulturës për

/

“Qethja” e Borxhit Gjerman

Më 27 shkurt 1953, kreditorët e Gjermanisë me iniciativën e SHBA-së u mblodhën në Londër për të shlyer borxhin e Gjermanisë, konkretisht atë të Gjermanisë Perëndimore. Borxhi gjerman (para dhe pas luftës)

/

Viktor Hygo dhe Letrari i Ngathët

Kur Viktor Hygo drejtonte një revistë letrare, një letrar i ngathët i dërgoi një artikull për botim. Poshtë shkrimit kishte shtuar kërkesën e mëposhtme: – Nëse kam hequr disa presje dhe pika

/

Biden në Poloni

Lufta në Ukrainë, ndërsa Biden në Poloni. Ditë të vështira përpara, por Rusia nuk do të fitojë kurrë. Biden paralajmëron qartë për ofensivën pranverore të Putinit dhe shpall sanksione të reja nën

1 2 3 146