Prova Bombardimi Turqia ndaj Greqisë në Egje

Sot, Turqia provokon Greqinë, si kurrë ndonjëherë gjatë 60 viteve të fundit. Në prova bombardi ishujsh të mëdhenj dhe të banuar të Greqisë, kaloi sot Ankaraja, teksa 2 aeroplanë luftarakë F-16 (të armatosur) realizuan fluturime mbi ishujt Patmo, Lesvo, Chio, Limno dhe të tjerë.

Në total, turqit realizuan 12 fluturime në një orë e gjysëm, mbi 9 ishuj grekë. Kjo lëvizje e pahasur më parë, ka mbetur ende pa një kundërpërgjigje nga pala greke, që mesa duket po i lejon Turqisë të veprojnë në Egje pa kufizime. Gjithashtu, disa orë përpara fluturimeve, rojet kufitare detare turke u përpoqën të godisnin një anije greke peshkimi, veprim që nuk e ndërmorën dot për shkak të marinës detare greke, që u gjend atje pranë.

Turqit mesa duket po trondisin dhe po vënë në dyshim sovranitetin e Republikës së Greqisë.

-E enjte, 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 13:59, 24 mijë këmbë lartësi.

-E enjte, 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 14:04, 17 mijë këmbë lartësi.

-E enjte, 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 14:07, 15 mijë këmbë lartësi. (x2)

-E enjte, 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 14:10, 25 mijë këmbë lartësi. (x2)

-E enjte, 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 14:15, 24 mijë këmbë lartësi. (x2)

-E enjte, 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 14:19, 7 mijë këmbë lartësi.

-E enjte 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 14:35, 25 mijë këmbë lartësi.

-E enjte, 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 14:43, 29 mijë këmbë lartësi.

-E enjte, 21 maj 2020, F-16 fluturim bombardimi në orën 15:18, 7 mijë këmbë lartësi.

Kohë përplasjesh, ndoshta të nevojshme, sepse në krye të vendeve duhet të vijnë patriotët e djathtë.

Previous Story

Çensura e Mediave Sociale na kujton "diktatura"

Next Story

Monika adhuruese e Ramës

Latest from Info