Suedezët Fituan Imunitet ndaj Covid-19: Vdekje Minimale Krahasuar me Numrin e të Prekurve – Rezultoi e Suksesshme Politika Anti-lockdown!

Suedia është i vetmi vend në Europë që nuk ka kaluar kurrë në “lockdown” për të përballuar përhapjen e virusit COVID-19, duke bërë thjesht dhe vetëm sugjerime dhe duke ju dhënë këshilla qytetarëve, duke mbajtur kështu ekonominë në nivel funksional.

Mesa raporton edhe Kim Sneper, specialist mbi çështjen e virusit të ri, profesor në Institutin “Niels Bohr” në Kopenhagë, “Suedia ka fituar mbi pandeminë” – kështu shkruan edhe gazeta britanike “Daily Mail”.

Në një intervistë të tijën për gazetën “Politiken”, të Danimarkës, ai mbështet idenë se: “Ekzistojnë disa tregues që suedezët kanë fituar imunitet dhe bëjnë gjithçka për të ndaluar përhapjen e virusit, mes një proçesi në zhvillim të vazhdueshëm, por pa karantinim”.

Ka një shtim të numrit të rasteve të të prekurve në Suedi, i cili gjykohet si fiziologjik, pasi vjen vjeshta dhe menjëherë më pas dimri, periudhat më të përshtatshme për përhapjen e virusit (dhe jo vetëm, por disa kanë harruar edhe virozat e tjera, po ashtu edhe gripin sezonal).

Strategjia e mjekëve në Suedi i jep rëndësi të veçantë dhe vëmendje, përgjegjësisë së vetë individit dhe jo karantinimit, për mospërhapjen e virusit, edhe pse sturkturat shtetërore janë gjykuar dhe paragjykuar së tepërmi, nga vendet e tjera që izoluan ekonomitë e tyre dhe që duan të besojnë se kanë ndjekur rrugën e duhur.

Epidemiologu korife Anders Tegnell, arkitekti i “imuniteti të turmës” zbulon se “numri i të prekurve të rinj është shumë më i ulët dhe se numri i vdekjeve është ekstremisht i ulët”.

Nga fillimi i pandemisë, strukturat shtetërore të Suedisë kanë regjistuar 5.870 vdekje, një numër më i larët se vendet e tjera skandinave, por gjithashtu më pak se vende si Spanja dhe Italia që përzgjodhën një “lockdown” të ashpër dhe strikt, për rrjedhojë duket se strategjia e Suedisë ishte e duhura, pasi ekonomia mbeti funksionale, ndërsa vende që u izoluan tërësisht si Greqia, nuk arritën ta shmangin virusin, përkundrazi tani më do të përballen me një valë të dytë të tij.

Shumë specialistë të fushës dhe epidemiologë, mbështesin teorinë e “imunitetit të turmës”, duke parë se Suedia ka përjashtuar mes kësaj metode një valë të dytë goditëse nga virusi.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Morali & Politika

Next Story

Greqi: Mbi 220 Shkolla të Okupuara nga Nxënësit që Protestojnë Kundër Përdorimit të Maskës në Shkolla!

Latest from Opinione