Klinika Mayo: Do të Mbledhim të Dhënat Mjekësore të të Gjithëve Deri në 2029

/

Makth nga një e ardhme distopike që po afrohet me shpejtësinë e dritës.

Klinika Mayo dëshiron të “grumbullojë të dhënat mjekësore të çdo personi në planet”, që në thelb do të thotë një “skedë e plotë” e të gjithë njerëzve dhe çdo aktiviteti të tyre.

Kushdo që kontrollon të dhënat mjekësore të dikujt, kontrollon jetën e tij.

“Mayo Clinic” hyri në një partneritet strategjik dhjetëvjeçar me Google në vitin 2019, sipas të cilit “Google Cloud” do të sigurojë dhe ruajë të dhënat e “Mayo Clinic” dhe do të aplikojë inteligjencën artificiale dhe përllogaritjen “cloud” në kujdesin shëndetësor.

Tre vjet pas hyrjes në një partneritet strategjik dhjetëvjeçar me Google, Klinika “Mayo” shpreson të “bashkojë të dhënat mjekësore të të gjithëve në planet”.

Duhet thënë se kur dikush ka akses në të dhënat shëndetësore të çdo personi, ata në thelb kanë kontroll të plotë mbi atë person.

Në Samitin famëkeq të Shëndetit Global, zëdhënësja e Klinikës “Mayo”, Molly Biwer tha: “Shpresojmë të mbledhim të dhënat mjekësore të të gjithëve në botë, në mënyrë që të mund të parashikojmë sëmundjet dhe kushtet para se ato të ndodhin, ky është qëllimi që kemi dhe për të cilin jemi angazhuar”.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

USA: "Nëse Humbasim në Ukrainë, Rendi Botëror Bie"

Next Story

Jo, Hapjes së Dosjeve! Po, Juntës & Purifikimit Social në Shqipëri!

Latest from Info