Legjitimiteti i Zelenskit Skadon më 20 Maj

/

“Diskutimi për legjitimitetin e presidentit ukrainas do të jetë i pakuptimtë”, tha ministri i Jashtëm rus.

Diplomati i lartë rus tha se: “Debati për legjitimitetin e presidentit ukrainas Volodymir Zelenski mund të jetë i parëndësishëm, pasi mandati i tij do të skadojë më 20 maj”.

“Sa i përket afatit të 20 majit dhe çfarë do të ndodhë më 21 maj, të presim dhe të shohim. Ndoshta, nuk do të duhet të njohim asgjë”, tha ai në një intervistë për gazetën Izvestia.

“Le të revokojë së pari dekretin (përfshirë Zelenskin) që e ndal atë nga bisedimet me Rusinë”.

Lavrovin, për dekretin e Zelenskit, që e ndalon atë të zhvillojë bisedime me udhëheqjen ruse, thirri Vladimir Putin. Ai tha konkretisht se: “Presidenti rus Vladimir Putin ka bërë shumë deklarata për këtë çështje, duke theksuar gatishmërinë tonë për t’u angazhuar në negociata serioze. Megjithatë, për të siguruar që ky proces të merret seriozisht, ose të paktën të sigurohet se ka shpresë për të qenë serioz, ai u tha sponsorëve perëndimorë të Zelenskit që të revokojë së pari dekretin. Kjo çështje është ngritur edhe në të kaluarën”, theksoi Lavrov.

Çfarë tha ai për luftën e Izraelit në Gaza dhe Bregun Perëndimor?

Ministri i Jashtëm rus tha për çështjen palestineze: “Krijimi i shtetit të Palestinës është mënyra e vetme për ta zgjidhur këtë problem për shumë vite, në mënyrë të qëndrueshme. Dhe është krijimi i shtetit të Palestinës, siç ishte planifikuar në rezolutën e Këshillit të Sigurimit, kufijtë e vitit 1967 (…) Kryeqyteti është Jeruzalemi Lindor, kthimi i refugjatëve palestinezë”, theksoi ai.

Për problemet e procesit të paqes, Lavrov tha: “Në vend që të punonin në kuadër të kuartetit të ndërmjetësuesve Rusi, SHBA, BE, OKB, ata u përpoqën të monopolizojnë procesin e paqes dhe më pas të zëvendësojnë të gjitha parimet mbi të cilat ky proces paqësor duhet të ndërtohet.”

Previous Story

Toka Pritet të Humbasë Një Sekondë: "Do të Krijohen Probleme të Paprecedent"!

Next Story

Oklahoma: Gjenden Vezë "Aliene" në Një Rezervuar - Çfarë Pretendojnë Shkencëtarët

Latest from Info