Për Herë të Parë që Nga Lufta e Dytë Botërore

/

Ka nisur rekrutimi në Francë: U bëjnë thirrje qytetarëve “të aftë për të mbajtur armë” për të shërbyer në mjetet e blinduara “me pagesë”!

Për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore.

Ditët e luftës duket se po i afrohen qeverisë Macron, e cila duket e gatshme të çojë përplasjen me Rusinë në ekstrem, duke mos hezituar të kërcënojë në konfrontim të armatosur me forcat ruse, në një lëvizje të paprecedent për të publikuar reklama rekrutimi në ushtrinë franceze për hera të parë që nga Lufta e Dytë Botërore.

Kështu, pas deklaratave të vazhdueshme për dërgimin e trupave franceze në Ukrainë, tani filluan mes reklamave, të kërkojnë francez (dhe jo francezë, me joshjen e nënshtetësisë) për të përforcuar ushtrinë dhe për të krijuar njësi që do të luftojnë aty ku kërkohet nga qeveria franceze.

Këtë lexojmë në njoftimin që qarkullon në Francë në kërkim të atyre që janë të gatshëm të luftojnë kundrejt shpërblimit:

“Njoftimi është publikuar dy ditë më parë dhe përfshin thirrje për luftëtarë për mjete të blinduara! Specialiteti juaj është të kryeni misione zbulimi, sulmi, mbështetjeje mbrojtëse ose zbulimi, në automjete të blinduara si shofer, gjuajtës ose operator mbushës.

Ju gjithashtu do të merrni pjesë në shkatërrimin e mjeteve të blinduara të armikut duke përdorur armë të ndryshme të njësisë (topa, raketa etj.). Jeni të punësuar rregullisht në një sipërmarrje jashtë Francës me 9 javë pushim, -75% gjatë gjithë vitit me SNCF, akomodim, ushqim etj.

Pagesa e kontraktimit mund të shtohet deri në 2.5 herë. Kualifikimet tuaja: reflekse, aftësi për të punuar në mjedise të mbyllura, interes për teknologjinë dhe inxhinierinë, me ose pa diplomë të shkollës së mesme, mashkull ose femër, nga mosha 17.5 deri në 30 vjeç, me kombësi franceze.”

Image
Image

Dhe këto beteja nuk përfshijnë vetëm Ukrainën, por edhe Afrikën, ku tronditje po shkaktohen nga vende të Afrikës Perëndimore dhe Sahelit, të cilat po largohen nga marrëveshjet e tipit kolonial me Francën, por që mbështesin 25% të PBB-së franceze (siç kishte deklaruar ministria italiane e financave) dhe tani po i drejtohen Rusisë.

Francezët që u dëbuan nga vendet afrikane, si Mali, Nigeri, Burkina Faso, Republika e Kongos e të tjera, tani po kërkojnë “hakmarrje” ndaj Rusisë në gjuhën ukrainase, duke zbuluar skenarë lufte që përfshijnë edhe luftë në llogore!

Por lëvizjet diplomatike të presidencës ruse duket se po përfitojnë nga krijimi i një hendeku të pakalueshëm mes vendeve që Franca po i shfrytëzonte ekonomikisht për të pasur një status të lartë ekonomik, ku një nga goditjet më të reja ndaj Francës është njoftimi i presidentit të Senegali i cili tha:

“Është koha që francezët të largohen nga vendi”.

Previous Story

Francezët Skenar Lufte në Llogore me Rusët, në Odessa – Ëndërrojnë të Kthehen në 1914!

Next Story

Mocion Mosbesimi Qeverisë Mitsotaki - Bie apo Jo Qeveria Greke?

Latest from Info