Francezët Skenar Lufte në Llogore me Rusët, në Odessa – Ëndërrojnë të Kthehen në 1914!

/

Pesë skenarët mbi të cilët bazohet ushtria franceze në hapësirën ukrainase.

Francezët zbulojnë se po shqyrtojnë skenarë për dërgimin e trupave në Ukrainë dhe për të luftuar madje edhe llogore në Odessa, pavarësisht paralajmërimeve të qarta ruse dhe veçanërisht problemeve ekonomike dhe sociale me të cilat përballet Franca brenda vendit.

Ushtria moderne franceze që ka “ikur” nga disa vende afrikane, këmbëngul se do të qëndrojë kundër sulmit rus, i cili nëse do të arrijë në Odessa do të thotë se forcat ukrainase do të jenë shembur dhe do t’u rezistojnë atyre.

Me skenarët e Luftës së Parë Botërore dhe miliona burra, llogoret nuk mund të kenë rezultat. Edhe nëse lëvizin dhe fortifikohen në periferi të Odesës, francezët do të jenë objektivat e bombave ruse 3 tonëshe dhe raketave hipersonike si Iskander dhe Kinzahal.

Kështu, pas deklaratave edhe të Macron, media të njohura të vendit zbulojnë planin kryesor që parashikon beteja në llogore me trupat ruse.

Siç raportohet nga Le Figaro, këta skenarë janë 5:

Skenari 1: Franca ngre fabrika në Ukrainë;
Skenari 2: Ushtarët pastrojnë, stërviten dhe përdorin pajisje specifike;
Skenari 3: Mbronjnë Odessën;
Skenari 4: Ushtria franceze krijon një zonë tampon;
Skenari 5: Përballje në llogore;

Në skenarin 3, trupat janë planifikuar të dërgohen në Odessa, ndërsa sipas televizionit francez, në skenarin 4, ushtria franceze krijon një zonë mbrojtëse.

Me fjalë të tjera, Macron po vendos trupa për të liruar ushtarët ukrainas nga kryerja e detyrave të caktuara, si mbrojtja e kufirit bjellorus, që pritet t’i lejojë ata të fokusohen në pika të tjera të nxehta të frontit.

Ky skenar i katërt mund të çojë fare mirë në konflikt të drejtpërdrejtë me Rusinë, ashtu si skenari i pestë, i cili parashikon një konfrontim në llogore, me fjalë të tjera, trupat franceze do të luftojnë kundër rusëve, përkrah ukrainasve.

Në terma ushtarakë, kjo është Lufta e Tretë Botërore, vlerësojnë ekspertët, por Parisi duket i patrembur!

Previous Story

Goditje e Madhe për Logjistikën e SHBA-ve

Next Story

Për Herë të Parë që Nga Lufta e Dytë Botërore

Latest from Info