Prona CEO të Prodhuesit Gjerman të Armëve “Rheinmetall”, u Godit me Zjarrvënie më 1 Maj 2024

/

Prona e shefit ekzekutiv të prodhuesit gjerman të armëve është goditur me zjarrvënie.

Një mesazh “rrëfimi” i dyshuar nga sulmuesit pretendon se veprimi i tyre është i lidhur me dërgesat e kompanisë “Rheinmetall” në Ukrainë.

CEO i Rheinmetall AG është Armin Papperger.

Një shtëpi kopshti në pronësi të Armin Papperger, shefit ekzekutiv të një prej prodhuesve kryesorë të armëve në Gjermani, u vu në shënjestër të zjarrvënësve, raportuan disa media të mërkurën. “Ekstremistët e krahut të majtë” që morën përgjegjësinë për sulmin, e lidhën atë me dërgesat e armëve të “Rheinmetall” në Ukrainë, sipas një postimi në platformën Indymedia.

Bild raporton se ngjarja ka ndodhur në orët e para të së hënës në fshatin Hermannsburg në Saksoninë e Ulët dhe se policia federale ka marrë përsipër hetimet.

Që nga fillimi i konfliktit midis Ukrainës dhe Rusisë në shkurt 2022, Rheinmetall i ka ofruar Kievit pajisje ushtarake, duke përfshirë tanke Leopard. Muajin e kaluar, qeveria gjermane porositi tek ky prodhues edhe 20 automjete të tjera luftarake këmbësorie Marder për ushtrinë ukrainase.

Sipas raportimeve, një mesazh i dyshuar nga sulmuesit u publikua disa orë pas sulmit në platformën Indymedia. Mediat gjermane e përshkruajnë portën si të favorizuar nga ekstremistët e majtë. Autorët e mesazhit pohuan se prodhuesi i armëve po grumbullonte lloje të ndryshme tankesh “të cilat tani mund të shiten në Ukrainë së bashku me municionet me një fitim të lartë”.

Deklarata anonime shtoi se “Rheinmetall projekton, prodhon dhe vret, jo vetëm brenda vendit”.

Sipas medias, e cila citon autoritetet lokale, sulmi i dyshuar i zjarrvënies nuk ka rrezikuar jetën e njerëzve. Policia ka nisur hetimet dhe po verifikon vërtetësinë e mesazhit nga autorët e dyshuar.

Në vitin 2020 gjithashtu, protestuesit e krahut të majtë organizuan një protestë jashtë pronës së Papperger, kanë denoncuar biznesin e Rheinmetall.

Previous Story

Letra e Dytë e Pavlit Drejtuar Korintasve (2:1-17)

Next Story

JP Morgan: "BRICS në 2024 do të Bëhet Një Fuqi Globale - SHBA do të Përjetojë Një Krizë si Ajo në 1973!"

Latest from Info