Gold Switzerland: “Nuk e Dimë se me Çfarë Armësh do të Bëhet L3B, por Lufta e 4-t Botërore do të Bëhet me Gurë & Drurë”!

/

“Shumë nga qeveritë aktuale nuk do ta përfundojnë mandatin e tyre”!

Një raport shumë ogurzi është publikuar nga Gold Switzerland, sipas të cilit bota po hyn në një periudhë trazirash politike dhe sociale, duke shënuar fundin e një epoke të madhe, pasojë e shpenzimeve të deficitit, zgjerimit masiv të borxhit, zhvlerësimit të monedhës, por edhe inflacionit, i cili krah të tjerash mund të çojë në një Luftë të Tretë Botërore.

Në fakt, GS përmend thënien e famshme të Albert Ajnshtajnit: “Nuk e di se me çfarë armësh do të bëhet Lufta e Tretë Botërore, por bota Luftën e Katërt Botërore do e bëjë me gurë dhe drurë”!

Madje shton në artikull edhe faktin shqetësues se shumë qeveri në Perëndim nuk do ta përfundojnë mandatin e tyre!

“Për fat të keq, njerëzit në pushtet kanë një instinkt të lindur për t’u vetëshkatërruar, kështu që parashikimi i Ajnshtajnit është realist.

Kushdo që zgjidhet president, kryeministër apo kancelar në Perëndim në vitet e ardhshme, ka më shumë gjasa të mos përfundojë asnjë mandat”.

Për shembull, “Kryeministri i zgjedhur i Mbretërisë së Bashkuar Keir Starmer fitoi një shumicë dërrmuese në parlament me vetëm 33% të votave.

Edhe më e habitshme, 80% e të gjithë qytetarëve të kualifikuar nuk e mbështetën atë.

Një problem të ngjashëm do ta kenë edhe SHBA-të pas zgjedhjeve të nëntorit.

Edhe nëse Trump fiton, ai ka të ngjarë të ketë një shumicë të vogël.

Pra, rreth gjysma e botës do të jetë kundër tij.

Dhe në Francë, Macron pësoi një humbje shkatërruese në raundin e parë.

Macron është një president “i çalë”.

Por ai ende sillet me arrogancë si marshalli francez Foch në Betejën e Marnës në Luftën e Parë Botërore, i cili tha: “Qendra ime po hap rrugën, e drejta ime po më hap rrugën, situatë e shkëlqyer, po sulmoj!’

Një javë është një kohë e gjatë në politikë pasi liderët e dëshpëruar kapen pas pushtetit.

Në kohën kur mbahen zgjedhjet presidenciale franceze, Le Pen tani do të ketë një shans më të mirë për të fituar.

Ajo që është e rëndësishme të kuptohet është se qeveritë e reja votohen rrallë.

Përkundrazi, qeveria aktuale është ajo që votohet kundër.

Britanikët ishin ngopur me konservatorët, francezët e urrejnë Macronin, gjermanët nuk kanë respekt për Scholz-in dhe populli amerikan është në pozitën e pakëndshme të zgjedhjes mes dy pleqve”.

Historikisht, këto trazira politike ndodhin gjithmonë në fund të një epoke.

“Aktualisht, po shohim rënien e perandorisë amerikane, e cila është rënie ekonomike, jo territoriale”.

Nga ana tjetër, shumica e qeverive europiane, thekson Gold Zvicra, janë qen të skllavëruar dhe besnikë të SHBA-së.

Por ndërsa flluska e borxhit të SHBA-së shpërthen, epërsia e saj ekonomike dhe ushtarake do të zhduket shpejt.

Ndërsa hyjmë në epokën e BRICS, të cilët vazhdimisht po rrisin blerjet e tyre të arit, ndërsa bankat e tyre qendrore shesin thesaret e SHBA-së, asnjë vend dhe asnjë bankë qendrore nuk do të mbajë më dollarin si rezervë në të ardhmen.

Ari fizik është i vetmi aktiv rezervë i përshtatshëm, siç ka qenë gjatë gjithë historisë.

Politika në Perëndim është kaotike. Cilado parti të vijë në pushtet, shpenzimet e deficitit do të përshpejtohen, ndoshta në mënyrë eksponenciale.

Në çdo rast, në veçanti SHBA-ja do të përballet me një krizë borxhi të vështirë.

Siç raporton shtëpia zvicerane, tregjet financiare do ta reflektojnë këtë kaos, muajt dhe vitet e ardhshëm.

Sigurisht që rreziku gjeopolitik është gjithashtu i rëndësishëm.

Një luftë e madhe, madje edhe një luftë bërthamore, është në tryezë.

Mundësia e një lufte kibernetike është gjithashtu e hapur: Kina, Rusia dhe SHBA-ja kanë aftësinë të çaktivizojnë sistemet kompjuterike, elektronike dhe elektrike në atë masë sa të paralizohen vende të tëra.

Në botën e sotme të sofistikuar, praktikisht asgjë nuk do të funksiononte pa sistemet kompjuterike: Tregjet financiare duke përfshirë bankat, udhëtimet me çdo mjet, transportin detar, prokurimin e mallrave duke përfshirë ushqimin, telekomunikacionin, internetin, etj.

Është shumë e frikshme sesi në 50-60 vitet e fundit bota është bërë totalisht e varur nga sistemet elektrike dhe elektronike, pa të cilat mund të ktheheshim shpejt në Epokën e Gurit.

Previous Story

Raketat Ruse Fluturuan 50 Metra mbi Kiev - Spitali i Kievit u Godit nga Raketë Amerikane Patriot

Next Story

Marrëveshja Zelenski-Tusk: Polonia të Rrëzojë Raketat & Dronët Rusë mbi Ukrainën Perëndimore

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është