Erdogan: NATO Nuk Duhet të Përfshihet në Konfliktin e Ukrainës

/

“Është e nevojshme që Aleanca të mbajë një qëndrim asnjanës”, tha presidenti turk.

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha se gjatë pjesëmarrjes së tij në Samitin e NATO-s në Shtetet e Bashkuara, ai synon të ngrejë çështje të tilla si lufta kundër terrorizmit, situata në Gaza dhe konflikti në Ukrainë.

Në një konferencë për shtyp para nisjes së tij për në SHBA, Erdogan theksoi se NATO nuk duhet të bëhet pjesë e konfliktit në Ukrainë, duke mbështetur integritetin territorial të Ukrainës, por edhe mospërfshirjen e Aleancës në konflikt.

Erdogan gjithashtu vuri në dukje se çdo ditë që armët përdoren në Ukrainë konfirmon qëndrimin e Turqisë për nevojën për të shmangur përfshirjen ushtarake.

Ai shtoi se gjatë Samitit, ai do të trajtojë gjithashtu dhunën e vazhdueshme të Izraelit kundër palestinezëve dhe do të kërkojë më shumë veprime nga komuniteti ndërkombëtar për të adresuar këto çështje.

Samiti i NATO-s, që zhvillohet në Uashington nga 9 deri më 11 korrik, përkon me 75-vjetorin e themelimit të Aleancës.

Udhëheqësit do të diskutojnë forcimin e aftësive mbrojtëse të NATO-s dhe mbështetjen e Ukrainës kundër agresionit rus, ndërsa do të shikojnë gjithashtu mënyrat për të forcuar unitetin dhe bashkëpunimin brenda Aleancës.

Previous Story

Ish Shefi i Ushtrisë Britanike: Do të Dridheni po të Dini sa të Vogla Janë Forcat Tona Kundër Rusisë!

Next Story

Francë: Fillon Përndjekja Hetimore e Le Pen

Latest from Info