Shënohet Incidenti i Parë – Përplaset Fregata Greke “ΛΗΜΝΟΣ” mbi Një nga Fregatat Turke!

Fregata turke u tërhoq nga territori kufitar.

Ekuipazhi ushtarak grek i fregatës “ΛΗΜΝΟΣ” u përplas mbi fregatën turke “Kemal Reis”. Dëme ka pësuar edhe fregata greke.

Në përpjekje për të ndaluar fregatën turke që t’i afrohej anijes tjetër turke të kërkimeve të pasurive të nëndetit “Oruc Reis”, që gjendet prej 36 orësh në hapësirën detare greke, fregata greke u përplas mbi fregatën turke, duke e goditur atë në krah dhe duke i shkaktuar dëme të konsiderueshme. Reagime me armë nga ekuipazhet e të dy fregatave, duket të mos ketë patur.

Fregata “ΛΗΜΝΟΣ” nuk ka dëme serioze, kurse fregata turke e tipit “ΜΕΚΟ 200” u tërhoq me dëme më serioze dhe në pamundësi për të qëndruar më në hapësirë detare, duke ju drejtuar kufirit turk për shërbime riparimi dëmesh.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

U Cënua Sovraniteti i Greqisë dhe Mitsotakis nuk Po Përgjigjet me Armë!

Next Story

Franca në Krah të Greqisë! Filloi Rivaliteti Francë - Turqi: Dy 'Rafale' Fluturuan mbi Anijen Turke 'Oruc Reis'!

Latest from Info