Josep Borrell: Ministrat e Jashtëm të BEsë Sanksione të Tjera Ndaj Rusisë – Europianët Po Vetëvriten në Prag Dimri!

/

Furnizimi me sisteme armatimi për forcat e armatosura të Ukrainës do të vazhdojë!

Pritet një dimër shumë i vështirë për qytetarët europianë pasi BE-ja ka vendosur të “qëllojë veten” edhe një herë dhe të vendosë sanksione të reja ndaj Rusisë dhe të vazhdojë furnizimet me armë në Ukrainë, pas vendimit të Presidentit rus për të shpallur mobilizim të pjesshëm dhe dërgimin e 300.000 rezervistëve në Ukrainë.

Kështu, plaga ekonomike për BEnë dhe industrinë europiane pritet të rritet jo vetëm për shkak të sanksioneve antiruse, por edhe sepse ajo do të vazhdojë të shpenzojë miliarda euro në ndihmë ushtarake për Kievin.

Dhe e gjithë kjo, ndërsa dimri po vjen dhe qytetarët e BEsë do të kenë probleme madhore jetese. Sanksionet antiruse i kanë penguar europianët të kenë akses normal në energji, ndërsa përkundrazi rusët, përveçse kanë rezerva të bollshme energjetike për vete, kanë gjetur lehtësisht tregje të reja për t’i shitur ato.

Përfaqësuesi i Lartë për Punët e Jashtme, Josep Borrell, njoftoi se Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Europian ranë dakord të vazhdojnë me përgatitjen dhe vendosjen e sanksioneve të reja kundër Rusisë në takimin e tyre jozyrtar në New York në kuadër të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara. Vendimi vjen disa orë pasi Presidenti rus Vladimir Putin urdhëroi rekrutim të pjesshëm në vendin e tij, për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore.

Duke folur për gazetarët në New York, Borrell tha se 27 vendet kishin marrë vendimin politik për të vendosur sanksione të reja sektoriale dhe individuale, të cilat do të kishin një ndikim në ekonomi.

Ministrat e Jashtëm ranë dakord gjithashtu për të vazhduar furnizimin me armë për forcat e armatosura të Ukrainës. Borrell e bëri njoftimin pas një Këshilli të Jashtëzakonshëm jozyrtar të Ministrave të Jashtëm të Bashkimit Europian, gjatë të cilit u miratua një deklaratë që “dënonte fuqishëm përshkallëzimin e fundit të Rusisë”.

“Ne do të vazhdojmë të rrisim ndihmën tonë ushtarake (përfshirë Ukrainën) dhe do të studiojmë masat e reja kufizuese kundër Rusisë”, shtoi Përfaqësuesja e Lartë dhe nënkryetari i Komisionit Europian.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Masonëria, Okultizmi, Sinarkia - Ndikimi Egjiptian - Perandoria Botërore & L3B

Next Story

Vuçiç: "E Sigurtë që i Afrohemi Një Lufte të Madhe Botërore - Ndoshta për Një-Dy Muaj!"

Latest from Info