Rusia: “Greqia Nuk Është Më…!”

/

Rusia zyrtarisht deklaroi se Shteti Grek nuk konsiderohet më dhe nuk është më Shtet Mik.

Që këtej dhe në vazhdim Kremlini, Qeverinë e Athinës nuk e konsideron më Shtet Mik, pas një seri deklaratash të kryeministrit grek, se Greqia është në luftë me Rusinë, përkrah Ukrainës.

Është më shumë se problematik për Greqinë ky qëndrim i Kremlinit, pasi mes popujve ekziston miqësi shekullore dhe marrëdhëniet e popujve kanë qenë në periudhën e tyre më të mirë, sidomos dekadat e fundit.

Sot, Greqia, me Qeverinë Mitsotakis ka vendosur të jetë tërësisht me një palë, përkrah Gjermanisë (BEsë) dhe SHBAsë dhe nuk zgjodhi të qëndrojë asnjanëse në këtë situatë të mjegullt përplasjesh mes Fuqive të Mëdha.

Padyshim që ky pozicionim i Rusisë, pas qëndrimeve të Qeverisë Greke e sjell Greqinë në një pozicion edhe më të vështirë politike, gjeopolitike dhe ekonomike.

Për herë të parë, Qeveria Greke nuk është në sinkron me popull grek lidhur me qëndrimet dhe raportet me Rusinë.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Ministri Turk: "BE & SHBA do të Hanë Pluhurin Tonë!"

Next Story

Rrjet i Ri Social - Coming Soon

Latest from Info