Suedi: Letër 16-Vjeçarëve “Si të Ndihmojmë në Rast Lufte”!

Suedia u dërgon letra 16-vjeçarëve me temë: “Si të ndihmojmë në rast lufte”.

Letra jep udhëzime sesi një i ri mund të mbrojë vendin e tij në rast lufte.

Mbi 120.000 letra janë dërguar deri më tani nga Agjencia Suedeze për Mbrojtjen dhe Përgatitjen (MSB) për të rinjtë që mbushin 16 vjeç këtë vit, në mënyrë që ata të mund të mbrohen në rast lufte.

Deri më tani nuk ka ndodhur kurrë, por në rast lufte, ose kërcënimi për luftë, personat deri në moshën 16 vjeç mund të thirren për mbrojtje totale (totalförsvar).

Mund të përfshijë ndërmarrjen e detyrave të tilla si: ndihma në shpërndarjen e ushqimit dhe ujit, demonstrimi i rrugëve apo shpërndarja e informacionit.

Tani Agjencia Suedeze për Mbrojtjen dhe Përgatitjen dëshiron të rrisë njohuritë e të rinjve për detyrën dhe detyrimin e tyre për mbrojtjen e vendit.

120.000 të rinj jap marrësit e letrës me informacion që lidhet me gatishmërinë ndaj krizave, mbrojtjen civile dhe një histori të shkurtër të çështjes aktuale.

“Nga mosha 16 deri në moshën 70 vjeç, meshkujt i nënshtrohen detyrës së mbrojtjes. Në rast të rritjes së gjendjes së jashtëzakonshme ose luftës në Suedi, atëherë të gjithë duhet të përfshihen në luftë. Dhe atëherë duhet t’u drejtohemi atyre që janë më të rinj, të cilët mund të mos dinë se çfarë duhet të bëjnë”, thotë Charlotte Petri Gornitzka, menaxhere e përgjithshme e MSB.

Në Shkollën Bujqësore “Munkagårdsgymnasiet në Tvååker”, komuna Varberg, studentët marrin informacion me material të hartuar dhe printuar nga Agjencia për Mbrojtjen dhe Përgatitjen.

“Është pozitive që të gjithë e dinë se çfarë duhet të bëjnë. Të jesh në gjendje të mbrosh atdheun dhe të jesh në gjendje të ndihmosh, është detyra e gjithësecilit”, thotë Casper Segerström, një 16-vjeçar.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Selaniku Feston - Dita e Shën Dhimitrit - Mbrojtësi i Qytetit

Next Story

Trafik në Ajër - Makina Fluturuese (video)

Latest from Info