Ukraina Ndalon Partinë e Fundit Opozitare – Von der Leyen: “Ukrania Shpreh Vlerat Europiane!”

/

Ukraina ndalon ekzistencën dhe funksionimin edhe të partisë së fundit opozitare, ndërkohë që Solz dhe Von der Leyen bërtasin njëzëri: “Ukraina shpreh vlerat europiane”.

Gjykata e Lartë e Ukrainës përfundimisht i ndaloi të 12 partitë opozitare. Çuditërisht, të gjitha palët u akuzuan se vepronin në përputhje me Marrëveshjet e Minskut (2015), të njohura nga Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara (Rezoluta 2202).

Në mars, Këshilli i Sigurimit i Ukrainës miratoi një vendim për të ndaluar partinë opozitare dhe një ligj u miratua nga parlamenti njëdhomësh i Ukrainës, i cili u nënshkrua nga Presidenti Zelensky më 14 maj 2022.

Për shkak se Federata Ruse vendosi të ndërhyjë për të mbrojtur viktimat e shkaktuara nga shkeljet e Marrëveshjeve të Minskut, çdo referencë ndaj këtyre marrëveshjeve ndërkombëtare tani konsiderohet “tradhti e lartë”.

Vetëm Rajoni Transkarpathian (afër Hungarisë) refuzon të largojë nga detyra përfaqësuesit vendas të partive politike në fjalë. Sipas SHBAsë dhe BEsë, Ukraina është një “demokraci e madhe” që ndjek vlerat perëndimore.

Pyetja që lind është se cilat janë këto vlera?

Solz dhe Von der Leyen në një artikull të përbashkët në faqen e internetit të Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung, theksuan se rindërtimi i pasluftës i Ukrainës është misioni i një “brezi” të tërë dhe do të kërkojë një strategji të nivelit “Plani Marshall. Rruga e rindërtimit është gjithashtu rruga e Ukrainës drejt Bashkimit Europian”.

Artikulli u botua përpara forumit të sotëm të biznesit gjermano-ukrainas të frymëzuar nga rindërtimi i Berlinit!

“Ukraina mbron gjithashtu rendin ndërkombëtar të bazuar në rregulla, themelin e bashkëjetesës dhe prosperitetit tonë paqësor në shkallë globale. Pra, kur mbështesim Ukrainën, ndërtojmë të ardhmen tonë dhe të Europës sonë…”, thuhet në tekst.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Tragjedi në Seul

Next Story

Irak: Shpërthim në një Stadium në Bagdad

Latest from Info