Do ta Mbyllë Komisioni Europian Twitter-in?

/

KE drejtuar Elon Musk: “Zogu është lënë i lirë, por nëse nuk përputhet me rregullat tona do të ndalohet”!

Brukseli është i mërzitur me lirinë e fjalës dhe të shprehjes që Elon Musk dëshiron të rivendosë në Twitter.

Në BE nuk janë aspak të kënaqur me blerjen e Twitter nga Elon Musk, sepse kjo do të lejojë të zbatohet parimi bazë i Demokracisë që është liria e shprehjes dhe e fjalës.

Madje Bashkimi Europian paralajmëron se nëse Twitter nuk “përputhet” me rregullat e tij, përdorimi i tij madje mund të ndalohet brenda territorit të tij.

Çfarë kuptoni me pajtueshmëri? Është e vetëkuptueshme se çdo përmbajtje e postuar që bie ndesh me propagandën zyrtare të Brukselit për çështje që “djegin”, si konflikti në Ukrainë, do të konsiderohen “ilegale”.

A është kjo jodemokratike? Po, kjo është antidemokratike. Por në Bruksel kjo nuk u intereson aspak. Në fund të fundit, ata janë mësuar të bëjnë çfarë të duan, të mos mbajnë përgjegjësi dhe të mos i shqetësojnë njeri për këtë.

Komisioneri europian Thierry Breton shkoi në Twitter për t’i dërguar një paralajmërim pronarit të ri të platformës së mediave sociale, disa orë pasi miliarderi Elon Musk mbylli marrëveshjen e tij prej 44 miliardë dollarësh për kompaninë:

“Në Europë, zogu do të fluturojë sipas rregullave tona”, tha Breton, Komisioneri i Tregut të Brendshëm të BEsë, të premten, në përgjigje të postimit të Musk në Twitter: “Zogu është i lirë”.

Në fillim të këtij viti, Breton i kujtoi gjithashtu Elon Musk se fokusi i tij në fjalën e lirë në Twitter do të kufizohej nga ligjet e BEsë për kontrollin e përmbajtjes.

Breton udhëtoi në Teksas në maj, ku të dy thanë se nuk kishte “asnjë mosmarrëveshje” në lidhje me qasjen e tyre ndaj përmbajtjes.

Të enjten, Musk lëshoi ​​​​një shënim për reklamuesit duke u përpjekur t’i siguronte ata se ai nuk dëshiron që Twitter të bëhet “një peizazh ferri i lirë për të gjithë” i mbushur me postime të dhunshme ose të rrezikshme.

Akti i Shërbimeve Dixhitale të BEsë u jep qeverive më shumë fuqi për të zbatuar normat që rregullojnë mënyrën sesi kompanitë e teknologjisë moderojnë përmbajtjen dhe vendosin se kur të heqin përmbajtjet “ilegale”.

Nëse Musk nuk zbaton rregullat, Twitter do të përballet me gjoba deri në 6% të shitjeve vjetore dhe madje mund të ndalohet!

Musk planifikon të heqë ndalimet e përhershme për përdoruesit, sepse ai nuk beson në ndalimet e përjetshme, duke lejuar figura si ish Presidenti i SHBAsë, Donald Trump, të ribashkohen me platformën.

Dhe të gjithë e dinë sesa ndikim ka Donald Trump përmes Twitter.

BEja nuk ka pasur frikë të përballet me kompanitë e mëdha të teknologjisë amerikane edhe në të kaluarën.

Mbikëqyrësi i mbrojtjes së të dhënave të Irlandës gjobiti Twitter me 450,000 euro (448,360 dollarë) në vitin 2020 për shkeljen e GDPR, rregullat e BEsë për mbrojtjen e të dhënave.

Amazon.com, WhatsApp i Metës dhe Google i Alphabet janë gjobitur me miliona euro gjithashtu.

Komisioni Europian tani ka edhe më shumë fuqi për të kontrolluar teknologjinë e madhe me DSAnë dhe legjislacionin e saj ndihmës, Aktin e Tregjeve Dixhitale, i cili detyron kompanitë e teknologjisë të përcaktuara si “mbrojtës” të respektojnë rregullat e reja ‘antitrust’.

Të dy këto ligje u bënë zyrtarisht ligj këtë muaj, që do të thotë se kompanitë mund të gjobiten me miliarda euro për mosrespektimin e rregullave vitin e ardhshëm.

Shkelësit e përsëritur mund të ndalohen nga M&A, ose të ndalohen të veprojnë brenda territorit të vendeve të BEsë!

Kjo është diktatura e Perëndimit që nuk nguron të cënojë lirinë e planetarkut, e jo më të njerëzve të thjeshtë. Ndoshta gjërat nuk do të ndryshojnë, por do të përmbysen, sepse nuk ka më vend për ndryshim, por për përmbysje.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Sizmiologu Grek Konstaton Fenomene Shqetësuese

Next Story

Dubai: Zjarr në Gradaçielë Pranë Ndërtesës më të Lartë në Botë (video)

Latest from Info