Rusët Hodhën në Erë Urën Antonovsky në Kherson

/

Rusët hodhën në erë urën Antonovsky në Kherson dhe përfunduan tërheqjen e tyre nga qyteti. Qëllimi është të ndërpritet plotësisht aksesi në bregun e djathtë të lumit Dnieper.

Ura Antonovsky u hodh në erë nga rusët në Kherson për të ndërprerë përgjithmonë komunikimin midis brigjeve të majta dhe të djathta të lumit Dnieper.

Është publikuar video e shpërthimit (si më poshtë).

Në videot e marra nga një avion pa pilot, mund të shihni se shpërthimi i urës Antonovsky u shoqërua nga një valë e fortë goditëse që u përhap në të dy anët e lumit Dnieper.

Në këtë kohë, sipas gjithë asaj që raportojnë rusët, manovra e trupave ruse në bregun e majtë të lumit Dnieper tashmë kishte përfunduar me sukses.

Nuk dihet se me çfarë mjetesh u hodh në erë Ura Antonovsky dhe dëmi i shkaktuar në strukturë ende nuk është përcaktuar, pasi thyerja e një prej mbështetësve të saj do ta bëjë atë të papërdorshme për vitet në vijim.

Megjithatë, burimet ruse raportojnë sesi lidhja rrugore ashtu edhe ajo hekurudhore janë “ndërprerë përgjithmonë”.

Deri më tani, ka të dhëna se ura mund të jetë goditur nga një raketë lundrimi ruse, por për shkak të mungesës së deklaratave zyrtare për këtë, deri më tani nuk ka qenë e mundur të konfirmohet ky informacion.

Rusët mendojnë strategjikisht se lumi Dnieper me fortifikimet e duhura përgjatë gjatësisë së tij mund të jetë një kufi i padepërtueshëm që Moska mund ta mbajë lehtësisht për dekada.

Moska konsideron se prej muajsh nuk po lufton kundër ukrainasve, por kundër 40 vendeve perëndimore që po dërgojnë me bollëk sisteme armatimi në Kiev, ndërkohë që shterimi i vazhdueshëm i rezervave ukrainase në të gjitha frontet e betejave, pa asnjë shqetësim se ata do të …, bëri përshtypje.

Gjenerali Surovikin beson se mercenarët perëndimorë (ish ushtarakët aktualë në thelb) po marrin pjesë në shumë dhjetëra mijëra në frontin ukrainas, kështu që numerikisht beteja për rusët ishte e pabarabartë për shkak të shtrirjes së fronteve.

Kështu ai vendosi, të paktën për dimër, të ndiqte një politikë shumë më konservatore. Në fund të fundit, ai vetë tha se virtyti kryesor rus është “durimi” (i cili është me të vërtetë proverbial).

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Zelenski: "Nuk do u Japim As Edhe Një Centimetër Tokë Pushtuesve Rusë"

Next Story

Ja si Shpiken Festa Konsumatore

Latest from Info