Zelenski në Kherson: “Jemi Gati për Paqe në të Gjithë Ukrainën!” – Kapitullim?

/

“Ne jemi gati për paqe, për paqe në të gjithë vendin.”

Qyteti i Khersonit u vizitua më herët të hënën, më 14 shtator, në orën 11 në mëngjes nga Presidenti i Ukrainës, Volodimir Zelenski, 24 orë pas tërheqjes së forcave ruse.

Presidenti ukrainas, pasi ka uruar forcat e armatosura ukrainase, ka pohuar se “po ecim përpara”, ndërsa ka bërë një deklaratë po aq të çuditshme, duke thënë se “jemi gati për paqe, për paqe në të gjithë vendin”.

Kjo deklaratë vjen si shtesë e shqetësimit të përgjithshëm të shkaktuar nga tërheqja e rusëve nga Khersoni, i vetmi qytet që kishin arritur të pushtonin që nga fillimi i pushtimit rus.

Dyshimet për një lloj marrëveshjeje në prapaskenë janë shkaktuar nga apeli i fundit i amerikanëve drejtuar Kievit, pasi kanë kapur Kherson, për t’u ulur në tryezën e bisedimeve, ndërkohë që ka krijuar përshtypjen se tërheqja e forcave ruse ishte në thelb “pa gjak”.

Përveç kësaj, Zelenski falenderoi NATO-n dhe aleatët e saj për mbështetjen e tyre ndaj Ukrainës kundër luftës me Rusinë.

Situatë e mjegullt.

Kurth rus për marrëveshje që në fund do të rezultojnë të pasuksesshme? Tërheqje e Amerikës dhe detyrim për Zelenskin që të hyrë në bisedime?

Khersona në duart e ukrainasve ra sepse u tërhoqën rusët, pa luftë, u bë një evakuim nga ushtarët dhe civilët. Kjo bën që dyshimet të jenë edhe më të mëdha dhe misteri i kësaj lufte bëhet edhe më i madh. Lejoi Rusia që pjesë e territorit të saj merret nga Ukraina pa luftë?

Luftë për nerva të forta. Taktikë ruse për ta futur luftën në dimër të thellë dhe në zvaritje lodhëse. Kjo, përkrah atyre që mendojnë për një goditje të pamëshirshme ruse, të papritur.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Amazon Planifikon 10.000 Pushime nga Puna

Next Story

Letra e Parë e Apostull Joanit

Latest from Info

Ati ynë!

Teksa studiojmë “Ati ynë” që na mësoi Jezu Krishti, kuptojmë gjithnjë e më shumë se është