Apostull Mateu Ungjillori

Dishepull i Krishtit, i cili shkroi Ungjillin e parë (“Sipas Mateut”).

Kujtimi i tij nderohet nga kisha e krishterë më 16 nëntor dhe sot festojnë ata me emrin Mateu.

Levis, siç ishte emri i tij, jetonte në Kapernaum dhe punonte si taksambledhës. Ishte një zyrtar në autoritetin romak të Palestinës dhe dinte, përveç gjuhës hebraike, edhe aramaishten dhe greqishten. Krishti e pa në vendlindjen e tij “të ulur përballë taksambledhësit” dhe e ftoi të bëhej dishepull i tij.

Mateu u bë dishepulli i tij besnik dhe i përkushtuar, megjithëse mbeti në errësirë ​​në raport me dishepujt e tjerë të Krishtit. Ai shkroi një libër për jetën, mrekullitë, mësimet, pasionin, ringjalljen dhe ngjitjen në qiell të Zotit. Ky libër i tij, i shkruar fillimisht në hebraisht (viti 50) dhe më pas i përkthyer nga ai vetë në greqisht (midis viteve 60 dhe 70), është i pari nga katër Ungjijtë.

Pas Rrëshajëve, Mateu dha mësim Ungjillin në Palestinë, Arabi, Etiopi, Persi, Midia dhe Maqedoni.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Kinezi "Dush" Kanadezit / Video Viral në Rrjet

Next Story

Dostojevski në Prag Pushkatimi

Latest from Info

Vjen Krizë Bankare?!

Deutsche Bank: “Një krizë e madhe krediti po vjen, me një valë falimentimesh dhe kredish problematike”.