Dy Opsione Makthi: Pushtimi i Ukrainës Perëndimore Ose Ndarja e Vendit në Lumin Dnieper

/

S. Surovikin i paraqiti Presidentit Putinit dy opsione makthi: “Pushtimin e Ukrainës Perëndimore ose ndarjen e përafërt të vendit duke ndjekur shtrirjen e lumit Dnieper”.

Luftë totale në kufirin me Rumaninë, Poloninë dhe Moldavinë?

Në një analizë jashtëzakonisht të rëndësishme të situatës në frontin ukrainas dhe opsioneve që disponon komandanti i forcave ruse S. Surovikin, burimet ushtarake ruse me akses të drejtpërdrejtë në Kremlin po avancojnë.

Sipas burimeve të sigurta, ky është edhe propozimi që S. Surovikin i ka bërë Presidentit Putinit dhe është studiuar mirë në Këshillin e fundit të Sigurimit. Dhe bazuar në këtë, u vendos që rusët të tërhiqen nga Kherson.

Ka dy opsione, asnjëra prej të cilave nuk çon drejtpërdrejt dhe shpejt drejt paqes. Përkundrazi, të dyja opsionet çojnë në gjakderdhje të madhe.

E para çon në një ndarje të përafërt të Ukrainës bazuar në lumin Dnieper në bregun e djathtë dhe të majtë, siç tregon imazhi qendror i artikullit, por vetëm përkohësisht.

Opsioni i dytë, që duket se është zgjedhur nga S. Surovikin, sjell luftë totale në kufijtë me Rumaninë, Moldavinë dhe Poloninë.

Ky është një konfirmim informacioni nga Media që ndjekin luftën, mes burimesh zyrtare, informacion që thotë se forcat ruse do të hyjnë në Ukrainën Perëndimore dhe prej andej do të zbresin përgjatë kufijve me Rumaninë dhe Poloninë.

Ky opsion ka një rrezik jashtëzakonisht të lartë. Nëse Rusia humbet, ajo humbet në Ukrainë. Megjithatë, ky skenar shpjegon edhe përgatitjet luftarake të ukrainasve në të gjitha rajonet në kufi me Bjellorusinë.

Sigurisht, për një operacion të tillë, do të jetë e nevojshme të përdoret një grup vërtet i fortë i Forcave të Armatosura të Federatës Ruse prej 200-300 mijë personash, të cilët do të transferohen shpejt në Bjellorusi dhe rezervat shtesë do të zhvendosen në mënyrë që të mos rrezikojnë si në shkurt 2022.

Për ta bërë këtë, të paktën një valë tjetër mobilizimi do të duhet të ndodhë në dimër. Ky operacion do të jetë nga më të përgjakshmit dhe Ukraina e vetme nuk do të mund ta përballojë dot. Mesa duket Rusia po provokon implikimin e drejtpërdrejtë të NATOs në këtë luftë, që të mund të përshkallëzojë valën goditëse më pas, përtej Ukrainës, pasi ndërhyrje e NATOs në një vend jo anëtar të Aleancës, i jep Rusisë mundësinë të rrisë rrezen e operacionit, luftës në fakt.

Ukraina nuk është Kosovë dhe Rusia nuk është Serbi.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Formëzimi (Manipulimi) i Masave: Pse Njerëzit Nuk Mund ta "Shohin" Manipulimin Covid?

Next Story

Zelenski: Jo, Armëpushimit Provizor! - Vetëm nga Donetsk 20.000 Burra të Vrarë ose të Plagosur

Latest from Info

Ati ynë!

Teksa studiojmë “Ati ynë” që na mësoi Jezu Krishti, kuptojmë gjithnjë e më shumë se është