Gjermania në Gatishmëri për Luftë – Po Merr të Gjitha Masat

/

Përgatitjet e luftës në të gjithë Gjermaninë. Shndërrimi i objekteve nëntokësore në vendstrehime.

Grumbulloni ujë, konserva, qirinj! Paralajmërimi i tretë publik për qytetarët gjermanë nga Mbrojtja Civile.

Paralajmërimi i tretë publik radhazi për qytetarët gjermanë është drejtuar nga autoritetet e vendit. “Alarmi” është dhënë nga Mbrojtja Civile e vendit duke kërkuar nga qytetarët “Mblidhni ujë, konserva dhe qirinj”, duke vënë në dukje se objektet nëntokësore po kthehen në vendstrehime.

Kjo ka qenë deklarata e kreut të Agjencisë, Ralf Tischler për Welt.

Arsyeja zyrtare janë ndërprerjet e shumta të energjisë elektrike nga fillimi i vitit 2023. Megjithatë, bazuar në dy paralajmërimet e tjera, mund të jetë pretekst për zhvillime të tjera më të pafavorshme.

Referenca e tij për vendstrehimet e vendit, tregon që përgatitjet për përfshirje ushtarake janë problematike.

Ralph Tischler pyeti ata që janë në gjendje të kenë gjeneratorë gati, që të mos ndërpritet rrjeti telefonik, ndërsa përmendi edhe vendstrehimet e luftës.

Karakteristike është se vetë ai deklaroi se në shtëpinë e tij tashmë ka grumbulluar ujë, disa kuti konserva, të mjaftueshme për 10 ditë.

Ai shtoi se përveç furnizimeve, mbi të gjitha ka nevojë për një radio me bateri dhe qirinj, si dhe dokumentat personalë më të rëndësishme, që disponohen në rast emergjence.

Shteti dhe kompanitë, të cilat janë kryesisht në duart e sektorit privat, duhet të punojnë së bashku më ngushtë, sipas kreut të Shërbimit Federal të Mbrojtjes Civile.

Për shembull, tha ai, është e nevojshme të mbrohen objektet nga ndërprerjet e energjisë me gjeneratorë emergjence. Nëse furnizimi me energji elektrike ndërpritet për një periudhë më të gjatë kohore, atëherë rrjeti fiks do të ndërpritet dhe për këtë arsye në një moment njeriu nuk do të jetë më në gjendje të karrikojë celularin e tij.

Por para kësaj, rrjeti telefonik në tërësi mund të bjerë, sepse antenat e transmetimit kanë nevojë për energji elektrike, e cila nuk do të jetë më e disponueshme.

“Atëherë njerëzit nuk do të jenë më të aksesueshëm” shpjegoi Tischler.

Ne duhet të supozojmë se do të ketë ndërprerje në dimër, tha Tischler, jo vetëm për shkak të mungesës së energjisë, por edhe për shkak të mbylljeve të përkohshme të synuara nga administratorët për t’i mbrojtur ata dhe për të shmangur një ndërprerje të përgjithshme.

“Ky rrezik rritet nga janari dhe shkurti e në vazhdim, kështu që supozojmë se nga atëherë do të ketë ndërprerje të energjisë në vende për një periudhë të caktuar kohore”, theksoi kreu i Mbrojtjes Civile në Gjermani.

Disa bashki dhe autoritete në Gjermani janë vërtet shembullorë në përgatitjen për ndërprerjet e mundshme të energjisë, me plane të sakta dhe sigurimin e furnizimit me energji elektrike me gjeneratorë emergjence. Të tjerët janë në një pozitë shumë më të keqe, ata nuk janë të përgatitur siç duhet.

“Siç thashë, ne presim ndërprerje afatshkurtra, të ashtuquajtura ndërprerje, jo afatgjata, në shkallë të gjerë. Por përgatitja e mirë është gjithashtu e rëndësishme për këtë”, vëren ai.

“Disa muaj më parë, ky ndërgjegjësim ishte shumë më i ulët”, thotë zoti Tischler, “në përshtypjen time, sepse Gjermania ka përjetuar relativisht pak kriza serioze në dekadat e fundit. Ndërkohë, megjithatë, vërej se shumë njerëz po ndërgjegjësohen gjithnjë e më shumë për rreziqet e mundshme.”

Tischler siguroi se ai nuk pret të shohë “armë konvencionale në tokën gjermane në të ardhmen e parashikueshme. Por edhe nëse lufta zhvillohet në vendet fqinje, jetët e gjermanëve preken drejtpërdrejt” vuri në dukje ai.

“Nuk dua të parashikoj rezultatin, por nuk mund ta imagjinoj se do të fillojmë një program për ndërtimin e vendstrehimeve në Gjermani. Kjo do të ishte shumë e shtrenjtë dhe koha e ndërtimit do të ishte shumë e gjatë. Në vend të kësaj, ne fokusohemi në mënyrën se si objektet ekzistuese mund të shndërrohen në vendstrehime. E kam fjalën për garazhe nëntokësore, tunele apo galeri hekurudhore nëntokësore”, theksoi ai.

1 Comment

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Franca, Gjermania & Spanja 100 Miliardë Euro për Mbrojtjen!

Next Story

Historike Stuhia e Dëborës që po Godet New York-un

Latest from Info

Ati ynë!

Teksa studiojmë “Ati ynë” që na mësoi Jezu Krishti, kuptojmë gjithnjë e më shumë se është