Përgjimi i Plotë nga Rusët, i Planit të Gjermanëve për të Bombarduar Urën e Krimesë

/

Gjermanët flasin për mënyrën sesi do të godasin Krimenë dhe kjo përbën përfshirja të drejtpërdrejtë e NATO-s në luftën mes Rusisë dhe Ukrainës.

Biseda e plotë e përgjuar: “Kështu do të bombardojmë urën e Kerçit me një lundrim Demi”.

Margarita Simonyan, drejtore e grupit mediatik Rossiya Segodnya dhe kanalit televiziv RT, publikoi të gjithë përmbajtjen e bisedës midis oficerëve të lartë gjermanë të Luftwaffe në lidhje me planet e tyre për të bombarduar urën e Kerçit.

Biseda e përgjuar nga inteligjenca ruse u zhvillua më 19 shkurt 2024 dhe ishte një komunikim mes kreut të departamentit të operacioneve dhe stërvitjeve të Komandës Ajrore Gjermane, Graefe, Inspektorit të Përgjithshëm të Bundeswehr-it (forcat e armatosura gjermane), Gerhartz dhe punonjësve të operacioneve hapësinore të Qendrës së Forcave Ajrore Bundeswehr, Fenske dhe Frostedte.

***

Gerhartz: Përshëndetje të gjithëve! Graefe, a jeni në Singapor tani?

Graefe: Po!

Gerhartz: Mirë. Duhet të verifikojmë informacionin. Siç e keni dëgjuar tashmë, Ministri i Mbrojtjes Pistorius synon të shqyrtojë me kujdes çështjen e furnizimit të Ukrainës me raketa Taurus. Kemi planifikuar një takim me të. Gjithçka duhet të diskutohet përpara se të fillojmë të punojmë për këtë çështje. Deri më tani nuk shoh një datë për fillimin e dërgesave të përmendura. (…)

Pistorius peshon mbi të gjithë këtë debat të vazhdueshëm. Askush nuk e di pse Kanceli Federal po i bllokon këto prokurime. Sigurisht që po dëgjohen thashethemet më të pabesueshme. Më lejoni t’ju jap një shembull:

Dje mora një telefonatë nga një gazetareje e cila është shumë e afërt me kancelarin. Ajo kishte dëgjuar se raketat Taurus nuk do të funksiononin. E pyeta se kush ia tha këtë dhe ajo u përgjigj se i kishte thënë dikush me uniformë ushtarake.

Sigurisht, ky është një burim informacioni i nivelit të ulët, por gazetarja e gjeti atë që i tha ushtarakët si të rëndësishme dhe e publikoi nën titullin: “Tani ne e dimë arsyen e kancelarit për refuzimin e dërgimit të raketave Taurus, nuk do të funksionojë”. E gjithë kjo është marrëzi. Tema të tilla janë të disponueshme vetëm për një rreth të kufizuar njerëzish. Por ne shohim se çfarë marrëzish po përhapen ndërkohë, thonë absurditete.

Dua të biem dakord për këtë çështje me ju që të mos ecim në drejtimin e gabuar. Para së gjithash, tani kam pyetje për Frostedt dhe Fenske. A ka folur dikush me ju për këtë? A ju kontaktoi Freuding?

Frostedte: Jo! Kam kontaktuar vetëm me Graefe.

Fenske: E njëjta gjë, unë kontaktova vetëm me Graefe.

Gerhartz: Ndoshta ai do të kthehet tek ju. Ndoshta do të më duhet të marr pjesë në seancat dëgjimore në komisionin e buxhetit, sepse janë shfaqur probleme lidhur me rritjen e çmimeve për punën e infrastrukturës për F-35 në Büchel.

I kam kaluar tashmë rekomandimet e mia përmes Frank, kështu që ne kemi slajde për të vizualizuar materialin. I treguam atij një demonstrim ku raketat Taurus ishin instaluar në një Tornado, ose transportues tjetër të kërkuar nga detyra.

Megjithatë, e kam të vështirë ta imagjinoj. Është thelbësore të mbani mend se ky është një takim gjysmë ore, kështu që nuk duhet të përgatitni një prezantim të gjatë, duhet të ketë një referencë të shkurtër. Është e nevojshme të tregohet se çfarë mund të bëjë një raketë, si mund të përdoret.

Është e nevojshme të merret në konsideratë, nëse marrim vendimin politik për t’i dhënë KEPD-350 Ukrainës, çfarë pasojash mund të çojë kjo? Do ju jem mirënjohës nëse më thoni jo vetëm se çfarë probleme do të kemi, por si mund t’i zgjidhim ato.

Për shembull, nëse po flasim për mënyrat e dorëzimit… Unë e di sesi e bëjnë britanikët. Ato transportohen gjithmonë me automjete të blinduara Ridgback. Ata kanë shumë njerëz në atje.

Francezët nuk e bëjnë këtë. Ata furnizojnë Ukrainën Q7 me raketa Scalp (p.s. e panjohur se çfarë do të thotë me Q7). Storm Shadow dhe Scalp kanë specifika të ngjashme teknike për instalimin e tyre.

Si ta zgjidhim këtë problem? A do të marrim KEPD me Ridgback në dorë? Një nga njerëzit tanë do të shkojë në MBDA Deutschland GmbH.

Graefe, na trego se ku qëndrojmë lidhur me këtë këtë. Z. Fenske dhe z. Frohstedte, deklaroni sesi e shikoni situatën.

Graefe: Do të filloj me çështjet më të ndjeshme, me kritikat që ekzistojnë për prokurimin. Bisedat bëhen pothuajse kudo. Këtu ka shumë aspekte të rëndësishme. Së pari, këto janë kohët e dorëzimit. Nëse kancelari vendos tani që duhet të prokurojmë raketa, ato do të barten nga ne, nga Bundeswehr. Në rregull, por ato nuk do të jenë gati për përdorim para tetë muajsh.

Së dyti, ne nuk mund të shkurtojmë kohën. Sepse nëse e bëjmë këtë, atëherë mund të keqpërdoret, mund të bjerë raketa në një kopsht dhe të ketë sërish viktima civile. (p.s. Padyshim do të thotë për shkak të arsimimit të pamjaftueshëm të ukrainasve.)

Këto aspekte duhet të merren parasysh. Duhet të theksohet gjatë negociatave se ne nuk mund të bëjmë asgjë pa prodhuesin. Ata mund të pajisin dhe dorëzojnë raketat e para. Mund ta shpejtojmë pak prodhimin, por nuk duhet të presim që të montohen 20 copë. Ne mund t’i transferojmë ato gradualisht, ndoshta pesë në një kohë.

Koha e dorëzimit të këtyre raketave varet drejtpërdrejt nga industria. Kush do të paguajë për këtë? Një pyetje tjetër është se në cilin avion do të montohen këto raketa? Si duhet të ruhet ndërveprimi ndërmjet kompanisë dhe Ukrainës? Apo kemi një lloj integrimi?

Gerhartz: Mendoj se jo. Sepse prodhuesi tha se ata mund ta zgjidhin këtë problem brenda gjashtë muajve, pavarësisht nëse këta avionë do të jenë Sukhoi apo F-16.

Graefe: Nëse kancelari federal vendos ta bëjë këtë, atëherë duhet kuptuar se do të duhen gjashtë muaj vetëm për të prodhuar mbërthyesit.

Së treti, teorikisht, çështja e edukimit mund të ndikojë tek ne. Tashmë kam thënë se po punojmë me një prodhues raketash. Ata janë të trajnuar për mirëmbajtjen e këtyre sistemeve dhe ne jemi të trajnuar për përdorim të rregullt. Duhen tre deri në katër muaj për këtë.

Kjo pjesë e trajnimit mund të zhvillohet në Gjermani. Kur të dorëzohen raketat e para, ne duhet të marrim vendime të shpejta se ku do të vendosen ato dhe ku do të trajnohen. Mund të na duhet t’i drejtohemi britanikëve për këto çështje dhe të përfitojmë nga ekspertiza e tyre.

Ne mund t’u japim atyre (d.m.th. ukrainasve) baza të të dhënave, imazhe satelitore, stacione planifikimi. Përveç prokurimit të vetë raketave që ne kemi, gjithçka tjetër mund të sigurohet nga industria ose nga IABG.

Gerhartz: Ne duhet të imagjinojmë se ata mund të përdorin avionin me të cilin përdorën Storm Shadow (p.s. Su-24). Britanikët ishin aty dhe armatosën avionët. Sistemet nuk janë aq të ndryshme dhe mund të përdoren edhe për KEPD-350.

Mund të flas për përvojën e përdorimit të grupit Patriot. Në fillim, ekspertët tanë llogaritën afate të gjata, por arritën të përballojnë në disa javë. Ata ishin në gjendje të fillonin gjithçka aq shpejt dhe në një sasi të tillë, sa punonjësit tanë thanë: “Uau. Nuk e prisnim këtë”. Tani po luftojmë një luftë që përdor teknologji shumë më moderne se Luftwaffe-ja jonë e vjetër.

E gjithë kjo sugjeron që kur planifikojmë afate, nuk duhet t’i mbivlerësojmë ato. Dhe tani, zotërinj Fenske dhe Frostedte, do të doja të dëgjoja mendimin tuaj në lidhje me prokurimet e mundshme në Ukrainë.

Fenske: Do të doja të prekja temën e arsimit. Ne e kemi studiuar tashmë këtë çështje dhe nëse kemi të bëjmë me personel që tashmë ka trajnimin e duhur dhe do të trajnohet paralelisht, fillimisht do të duhen rreth tre javë që ata të mësojnë teknikën dhe vetëm atëherë do të kalojmë drejtpërdrejt në Forcat Ajrore. Trajnimi do të zgjasë rreth katër javë

Pra, është nën 12 javë. Natyrisht, e gjithë kjo varet nga stafi që ka kualifikimet e duhura; trajnimi mund të kryhet pa përdorur shërbimet e përkthyesve dhe disa elementë të tjerë.

Ne kemi folur tashmë me zonjën Friedberger. Nëse po flasim për përdorim luftarak, atëherë ‘de facto’ do të këshillohemi që t’i ofrojmë mbështetje të paktën grupit të parë.

Planifikimi është i vështirë, u desh rreth një vit për të trajnuar stafin tonë dhe tani po përpiqemi ta zvogëlojmë atë kohë në dhjetë javë, si t’u kërkonim të bënin gara jashtë pistës, me një makinë të Formula 1.

Një opsion i mundshëm është ofrimi i mbështetjes teknike të planifikuar; në teori, kjo mund të bëhet nga Büchel, me kusht që të vendoset një lidhje e sigurt e koduar me Ukrainën.

Nëse kjo do të ishte e disponueshme, atëherë mund të bëhej një planifikim i mëtejshëm. Ky është të paktën skenari kryesor – ofrimi i mbështetjes së plotë nga prodhuesi, mbështetje përmes një shërbimi mbështetës të përdoruesit që do të zgjidhë problemet me software-in. Në parim, gjithçka është njësoj si këtu në Gjermani.

Gerhartz: Por, prisni një minutë. Unë e kuptoj se për çfarë po flisni.

Politikanët mund të shqetësohen për lidhjen e drejtpërdrejtë, të mbyllur midis Büchel dhe Ukrainës, që mund të nënkuptojë përfshirje të drejtpërdrejtë në konfliktin ukrainas. Por në këtë rast, mund të themi se shkëmbimi i informacionit do të bëhet përmes MBDA dhe ne do të dërgojmë një ose dy ekspertë tanë në Schrobenhausen. Sigurisht, ky është një mashtrim, por nga pikëpamja politike mund të duket ndryshe. Nëse informacioni shkëmbehet midis ukrainasve dhe një prodhuesi, atëherë kjo nuk është e rëndësishme për ne.

Fenske: Do të lindë pyetja se ku shkojnë informacionet.

Nëse po flasim për informacionin e synuar, i cili në mënyrë ideale përfshin imazhe satelitore me një saktësi maksimale deri në tre metra, atëherë së pari duhet ta përpunojmë atë në Büchel. Unë mendoj se pavarësisht, është e mundur që disi të organizohet shkëmbimi i informacionit midis Büchel dhe Schrobenhausen, ose mund të shikojmë mundësinë e transferimit të informacionit në Poloni, ku mund të arrish me makinë.

Kjo çështje duhet të shikohet më me kujdes; opsionet me siguri do të shfaqen. Nëse na mbështesin, atëherë në rastin më të keq mund të udhëtojmë edhe me makinë, gjë që do të zvogëlojë kohën e përgjigjes. Natyrisht, nuk do të jemi në gjendje të përgjigjemi brenda një ore, pasi do të duhet të japim pëlqimin tonë.

Në rastin më të mirë, vetëm gjashtë orë pas marrjes së informacionit të synimit nga ukrainasit, avioni do të jetë në gjendje të kryejë misionin. Për të goditur disa objektiva, mjafton një saktësi prej më shumë se tre metra, por nëse është e nevojshme të sqaroni objektivin, duhet të punoni në bazë të imazheve satelitore.

Dhe pastaj koha e përgjigjes mund të jetë deri në 12 orë. Gjithçka varet nga qëllimi. Unë nuk e kam studiuar këtë temë në detaje, por besoj se edhe ky opsion është i mundur. Gjithçka që duhet të themi është se duhet të mendojmë se si të organizojmë transferimin e të dhënave (përfshirë shënjestrimin).

Gerhartz: A mendoni se është e mundur të shpresojmë se Ukraina do të jetë në gjendje të bëjë gjithçka vetë? Në fund të fundit, dihet se në politikë ka shumë njerëz që flasin me theks amerikan.

Pra, a ka gjasa që ata së shpejti të mund ta përdorin vetë? Në fund të fundit, ata kanë të gjitha imazhet satelitore.

Fenske: Po! Na e marrin. Do të doja të prekja shkurtimisht edhe çështjet e mbrojtjes ajrore. Ne duhet të mendojmë me kujdes për të pasur pajisje në Kiev për të marrë informacion nga IABG dhe NDK.

Duhet t’u sigurojmë atyre këtë, kështu që unë duhet të fluturoj atje në 21 shkurt, ne duhet të planifikojmë gjithçka në mënyrë optimale dhe jo si ishte me Storm Shadow, kur ata po planifikonin pikat e transportit. Ne duhet të kuptojmë se si të fluturojmë rreth, ose nën radar.

Nëse gjithçka përgatitet, trajnimi do të jetë më efektiv. Dhe pastaj mund të kthehemi përsëri në çështjen e numrit të raketave. Nëse jepni 50 copë, ato do të shiten shumë shpejt.

Gerhartz: Ashtu është, nuk do të ndryshojë rrjedhën e luftës. Pra, nuk duam të transferojmë gjithçka. Dhe jo të gjitha përnjëherë. Ndoshta 50 në grupin e parë, pastaj ndoshta do të ketë një grup tjetër prej 50 raketash. Kjo është plotësisht e kuptueshme, por i gjithë ky është një vendim politik. Mendoj se ka diçka tjetër pas saj.

Mësova nga kolegët e mi francezë dhe britanikë se në fakt situata me këto Storm Shadows dhe Scalp-EG është e njëjtë si me pushkët Winchester – ata mund të pyesin: “Pse të blejmë grupin tjetër të raketave kur e kemi bërë tashmë këtë, le ta bëjë Gjermania tani”. Ndoshta zoti Frostedte dëshiron të thotë diçka për këtë?

Frostedte: Më lejoni të shtoj pak pragmatizëm. Dua të ndaj mendimet e mia mbi tiparet e Storm Shadow. Po flasim për mbrojtjen ajrore, kohën e fluturimit, lartësinë e fluturimit etj. Kam arritur në përfundimin se ka dy objektiva interesantë – ura në lindje dhe depot e municioneve më lart.

Ura në lindje është e vështirë për t’u arritur, është një objektiv mjaft i vogël, por “Demi” (KEPD-350) mund ta bëjë këtë dhe mund të goditen edhe depot e municioneve. Nëse i marrim parasysh të gjitha këto dhe e krahasojmë me atë sesa janë përdorur Storm Shadow dhe HIMARS, atëherë kam dy pyetje: “A është objektivi ynë një urë apo depot ushtarake? A është e mundur kjo me mungesat aktuale?”

Gerhartz: Kjo është e kuptueshme!

Frostedte: Ka kuptim që Ukraina të bashkohet me TPP. Do të duhet një javë. Mendoj se ka kuptim të mendosh për planifikimin e detyrave dhe planifikimin qendror. Planifikimi i punës për lidhjen tonë zgjat dy javë, por nëse ka interes për të, atëherë mund të bëhet më shpejt.

Nëse shikojmë urën, atëherë mendoj se “Demi” nuk mjafton dhe duhet të kemi një ide sesi mund të funksionojë, dhe për këtë na duhen të dhëna nga satelitët. Nuk e di nëse do të arrijmë t’i përgatisim ukrainasit për një mision të tillë në një periudhë të shkurtër kohe dhe po flasim për një muaj.

Si do të dukej një sulm “Demi” në urë? Nga pikëpamja operacionale, nuk mund të vlerësoj sa shpejt do të jenë në gjendje ukrainasit të mësojnë për të planifikuar veprime të tilla dhe sa shpejt do të ndodhë bashkimi. Por meqenëse po flasim për një urë dhe baza ushtarake, e kuptoj që duan t’i marrin sa më shpejt.

Fenske: Do të doja të them edhe një gjë për shkatërrimin e urës. Ne e kemi studiuar intensivisht këtë çështje dhe për fat të keq, kemi arritur në përfundimin se ura për nga madhësia e saj duket si një pistë. Pra, 10 apo edhe 20 KEPD mund të mos mjaftojnë.

Gerhartz: Ekziston një mendim se Demi do të ketë sukses nëse përdor luftëtarin francez Dassault Rafale.

Fenske: Gjithçka që mund të bëjnë është të hapin një vrimë dhe të shkatërrojnë urën. Dhe përpara se të bëjmë ndonjë deklaratë të rëndësishme, duhet të…

Frostedte: Unë nuk po promovoj idenë e urës, thjesht dua të kuptoj realisht se çfarë duan saktësisht ukrainasit dhe çfarë duhet t’u mësojmë atyre, kështu që rezulton se kur të hartojmë këto funksione, do të duhet të tregojmë pikat kryesore në foto.

Ata do të kenë synime, por duhet pasur parasysh se kur punoni për qëllime të vogla, duhet të planifikoni më me kujdes dhe të mos analizoni imazhet në kompjuter. Në rastin e qëllimeve të konfirmuara, gjithçka është më e thjeshtë dhe planifikimi do të marrë më pak kohë.

Gerhartz: Ne të gjithë e dimë se ata duan të shkatërrojnë urën, çfarë do të thotë kjo në fund të fundit, si po e mbrojnë rusët – jo vetëm sepse ka një rëndësi ushtarako-strategjike, por edhe politike.

Edhe për faktin që ata kanë një pistë tokësore. Ka disa shqetësime politike nëse kemi komunikim të drejtpërdrejtë me forcat e armatosura të Ukrainës. Prandaj, lind pyetja: a mund të përdorim një truk të tillë dhe t’i dërgojmë njerëzit tanë në MBDA? Kështu, komunikimi i drejtpërdrejtë me Ukrainën do të jetë vetëm përmes MBDA, kjo është shumë më mirë sesa nëse ka një lidhje të tillë me Forcën tonë Ajrore.

Graefe: Gerhartz, është në rregull. Ne duhet të sigurohemi që në fillim të mos ketë asnjë mundësi për të na bërë palë në konflikt. Sigurisht që po e ekzagjeroj pak, por nëse tani i themi ministrit se do të caktojmë takime dhe do të udhëtojmë me makinë nga Polonia, që askush të mos e marrë vesh, kjo është tashmë pjesëmarrje, nuk do ta bëjmë.

Nëse po flasim për një prodhues, atëherë para së gjithash duhet të pyesim MBDA nëse mund ta bëjnë këtë. Nuk ka rëndësi nëse njerëzit e bëjnë atë më pas në Büchel apo Schrobenhausen – ajo është sërish pjesëmarrje në luftë. Dhe unë mendoj se kjo nuk duhet bërë.

Në fillim e kemi identifikuar si element kyç të vijës së kuqe, ndaj do të angazhohemi në stërvitje. Le të themi se do të përgatisim një hartë rrugore. Është e nevojshme që procesi mësimor të ndahet në pjesë. Udhëtimi i gjatë do të zgjasë katër muaj, ne do t’i trajnojmë ata, duke përfshirë punën për zgjedhjen e urës.

Shkurt – do të planifikohet për dy javë në mënyrë që ata të mund të përdorin raketat sa më shpejt që të jetë e mundur. Nëse ata tashmë janë të trajnuar, atëherë do të pyesim nëse britanikët janë të gatshëm të merren me ta në këtë fazë. Unë besoj se veprime të tilla do të jenë të drejta – imagjinoni nëse shtypi zbulon se njerëzit tanë janë në Schrobenhausen ose se ne po ngasim makina diku në Poloni! Më duket e papranueshme kjo zgjedhje.

Gerhartz: Nëse merret një vendim i tillë politik, duhet të themi se ukrainasit duhet të vijnë tek ne.

Së pari ne duhet të dimë nëse një vendim i tillë politikash nuk është i përfshirë drejtpërdrejt në planifikimin e detyrave, atëherë trajnimi do të zgjasë pak më shumë, ata do të jenë në gjendje të kryejnë detyra më komplekse, të cilat ka shumë të ngjarë që ata tashmë të kenë një përvojë për të përdorur pajisje të teknologjisë së lartë.

Nëse është e mundur të shmangim përfshirjen e drejtpërdrejtë, nuk mund të marrim pjesë në planifikimin e misionit, ta bëjmë në Büchel dhe pastaj t’ua përcjellim atyre – për Gjermaninë kjo është një “vijë e kuqe”. Mund t’i trajnojmë për dy muaj, gjatë të cilëve ata nuk do të mësojnë gjithçka, por do të jenë në gjendje të bëjnë diçka. Vetëm duhet të sigurohemi që ata janë në gjendje ta përpunojnë të gjithë informacionin dhe të punojnë me të gjithë parametrat.

Graefe: Seppel tha se është e mundur të bëhet një udhërrëfyes i gjatë dhe një i shkurtër.

Çështja është të arrini rezultate në një periudhë të shkurtër kohe. Dhe nëse në fazën e parë detyra është të goditni depot e municioneve dhe jo objekte të tilla komplekse si urat, atëherë në këtë rast mund të vazhdoni në një program të shkurtuar dhe të merrni rezultate të shpejta.

Sa i përket informacionit të ABB-së, këtë problem nuk e shoh kritik, pasi nuk janë të lidhura me një hapësirë ​​të caktuar, duhet të bëjnë identifikimin e tyre. Është e qartë se efektiviteti varet nga kjo. Kjo është pikërisht ajo për të cilën folëm, që ia vlen të merret parasysh gjatë transportimit të raketave. Nuk është vendosur ende. Por kështu është.

Gerhartz: Dhe ky do të ishte kulmi.

Ka depo municionesh për të cilat nuk mund të kryhen trajnime të shkurtra për shkak të mbrojtjes ajrore shumë aktive. Kjo duhet marrë seriozisht. Unë mendoj se drejtuesit tanë do të gjejnë një opsion. Thjesht duhet të na lejohet të provojmë fillimisht që të mund të japim këshilla më të mira për politikat.

Duhet të jemi më të përgatitur për të mos dështuar sepse ASK mund të mos e ketë idenë se ku ndodhen në të vërtetë sistemet e mbrojtjes ajrore. Ukrainasit kanë një informacion të tillë, ne kemi të dhëna radari. Por nëse flasim për planifikim të saktë, atëherë duhet të dimë se ku janë instaluar radarët dhe ku janë instalimet fikse, si dhe si t’i anashkalojmë ato. (p.s. Ai nënkupton fazën e ndërmjetme të transportit të Demit dhe si do të planifikohet.)

Kjo do t’ju lejojë të zhvilloni një plan më të saktë. Ne kemi një super mjet dhe nëse kemi koordinata të sakta, do të mund ta përdorim me saktësi. Por nuk ka asnjë bazë për të thënë se ne nuk mund ta bëjmë.

Ka një shkallë të caktuar ku “vija e kuqe” është politike, ka një rrugë “të gjatë” dhe një “të shkurtër”, ka dallime në drejtim të përdorimit të potencialit të plotë, të cilin me kalimin e kohës ukrainasit do të mund ta shfrytëzojnë më mirë.

Nuk mendoj se duhet të marr pjesë personalisht në takim. Është e rëndësishme për mua që të paraqesim një vlerësim të matur dhe të mos i hedhim benzinë ​​zjarrit, siç po bëjnë të tjerët duke grumbulluar Storm Shadow dhe Scalp.

Graefe: Dua të them, sa më gjatë të marrin një vendim, aq më shumë do të na duhet për ta zbatuar gjithë këtë. Duhet të ndajmë gjithçka në faza. Fillimisht, filloni me ato të thjeshtat dhe më pas kaloni tek ato komplekset.

Apo mund t’i drejtohemi britanikëve, a mund të na japin mbështetje në fazën fillestare dhe të marrin përsipër çështjet e planifikimit? Ne mund të zbatojmë çdo gjë që bie në fushën tonë të përgjegjësisë. Mbështetja për raketat nuk është një nga detyrat tona; Ukraina duhet ta zgjidhë këtë çështje në mënyrë të pavarur me prodhuesit.

Gerhartz: Nuk do të donim të futeshim në telashe tani për shkak të komisionit të buxhetit. Kjo mund ta bëjë të pamundur fillimin e punimeve të ndërtimit në bazën ajrore Büchel në vitin 2024. Çdo ditë tani llogaritet me orë.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Antikrishti & Fati i Rusisë: 2024 Është Viti i Fundit në Profecinë e Joanit të Kronstadit

Next Story

60 Mercenarë Francezë të Vrarë në Kharkiv - Ukrainë / Parisi po Përplaset me Berlinin

Latest from Info