Meloni: “Nuk Jemi në Asnjë Mënyrë për Dërgimin e Forcave Ushtarake në Ukrainë”

/

“Është shumë e rrezikshme!”

Kryeministrja e Italisë, Giorgia Meloni, e bëri të qartë gjatë ndërhyrjes së saj në Senatin e Romës, se qeveria italiane “nuk është në asnjë mënyrë në favor të dërgimit të forcave ushtarake nga vendet e BE-së në Ukrainë, sepse kjo do të çonte në një kulmim të tensionit”.

“Është shumë e rrezikshme dhe duhet shmangur me çdo kusht”, tha ajo.

Duke iu kthyer Lindjes së Mesme, Meloni theksoi se qeveria në Romë do të përsërisë kundërshtimin e saj ndaj një operacioni tokësor izraelit në Rafah, i cili mund të ketë pasoja edhe më shkatërruese për civilët në territor.

Në të njëjtën kohë, Georgia Meloni theksoi se në Samitin Europian të nesërm në Bruksel, qeveria e saj “do të përsërisë se ndihma humanitare duhet të dorëzohet në kushte të sigurta dhe se Italia mbështet iniciativën e korridorit detar nga Qiproja në Gaza, me qëllim dërgimin e këtyre ndihmave” duke ditur sigurisht “se gjithmonë ka nevojë për rrugë të reja tokësore, të cilat mbeten të një rëndësie parësore”.

Së fundmi, kreu i qeverisë italiane shprehu shqetësimin e saj për atë që po ndodh në Detin e Kuq dhe “shpreh mirënjohjen e saj të sinqertë” për Marinën e vendit të saj dhe për ekuipazhin e anijes Caio Duilio, e cila ndodhet në ujërat pranë Detit të Kuq. “Anija jonë u detyrua të neutralizojë një sulm me dron dhe e bëri këtë menjëherë dhe në mënyrë efektive”, përfundoi Meloni.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Shteti Teksas Fitoi

Next Story

7000 Kontejnerë me Pajisje Ushtarake & Municion i Dërgoi Kim Yong Mikut të tij Putin

Latest from Info