Zemërimi i Vuçiç me Dora Bakogianni

/

Zemërimi i Vouçiç kundër Dora Bakogianni për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Europës: “Turp për ju!”

“Papritmas ndryshoi propozimet e saj për Kosovën me komandë.”

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, ka shprehur pakënaqësi të fortë ndaj Dora Bakogiannis. Ajo ka deklaruar se si raportuese e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës, për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Europës, ka ndryshuar kushtet në propozimin e saj për Kosovën.

Siç tha ai, kjo është bërë pas një telefonate dhe ka dhënë dorëheqjen për faktin se Prishtina duhet së pari të zbatojë “Bashkimin e Komunave Serbe” (ZSO).

Duke folur nga Pallati i Serbisë, Vuçiç tha se e di se kush e bëri këtë.

“Papritur ajo u pendua që ishte shumë e fortë. Më pas ajo kujtoi se ZSO nuk është e rëndësishme.”

Dhe pastaj ai kujtoi se as shpronësimi nuk ishte i rëndësishëm. “Unë e di shumë mirë se kush ka dhënë urdhër që të braktisni parimet tuaja dhe të silleni kështu. Turp për ju!”, tha Vuçiç, duke iu referuar Dora Bakogiannis.

Theksohet se Bashkimi i Komunave Serbe është plani për një bashkim vetëqeverisës të komunave me shumicë serbe në Kosovë. Propozimi për bashkim erdhi nga Marrëveshja e Brukselit e vitit 2013 e nënshkruar nga qeveritë e Kosovës dhe Serbisë.

Zemërimi i presidentit serb vjen pasi Komisioni për Çështje Politike dhe Demokraci të Këshillit të Europës, i cili miratoi propozimin e raportueses për Kosovën në Këshillin e Europës, Dora Bakogiann, ku propozohet që Kosova të anëtarësohet në Këshillin e Europës pa kushte shtesë.

Vuçiç raportoi se ekspertët ligjorë perëndimorë thanë se ZSO nuk është vetëm një çështje e brendshme, por një detyrim ligjor ndërkombëtar i Prishtinës.

“Më pas kanë marrë një letër nga Kurti dhe Osmani në të cilën marrin përsipër të formojnë ZSO-në, pasi të pranohen si anëtarë të Këshillit të Europës”, ​​ka theksuar ai. “Po gënjejnë për të mijtën herë. Dhe në fund të fundit është se ata që e miratojnë, e dinë se gënjejnë. Dhe shikoni paradoksin, ashtu si me takimin e parë”, vuri në dukje ai dhe shtoi:

“Ka mundësi që Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës të bëhet në përvjetorin e 11-të, më 18 ose 19 prill, 11 vjet pas miratimit të Marrëveshjes së Brukselit dhe moskrijimit të Këshillit të Europës. Vetëm për të parë që loja e “takimeve” nuk është e rastësishme: Ata mendojnë se mund t’i poshtërojnë serbët, përgjithmonë.”

Raporti është miratuar nga Komisioni për Çështje Politike, hapi i radhës është votimi nga Asambleja Parlamentare në prill. Nëse do të kalojë, do të diskutohet në Këshillin e Ministrave për vendimin përfundimtar në maj.

Previous Story

Historia e Zionizmit Fillon në 1897

Next Story

Ja Pse do të Rritet Çmimi i Naftës

Latest from Info