Misteri i Gjëndrës Pineale: Njohuri të Lashta & Kërkime Moderne

/

Shkenca moderne i kushton pak vëmendje gjëndrës pineale, por kulturat e lashta e konsideronin atë një organ jetik që lidh botën fizike me atë shpirtërore. Hulumtimet moderne konfirmojnë këto besime dijeve të lashta, duke zbuluar potencialin e fshehur të kësaj pjese misterioze të trurit tonë.

Gjëndra pineale, e quajtur edhe “syri i tretë”, është një strukturë e vogël, në formë koni, e vendosur në qendër të trurit. Ajo prodhon melatonin, një hormon që rregullon gjumin, zgjimin dhe funksionet sezonale.

Mijëra vjet më parë, egjiptianët e lashtë e nderonin gjëndrën pineale si një burim mençurie dhe ndriçimi shpirtëror. Besohej se vepronte si një portë midis botës fizike dhe asaj shpirtërore.

Sot, shkencëtarët i kanë kushtuar vëmendje të veçantë gjëndrës pineale. Studimet kanë treguar se aktivizimi i tij mund të shkaktojë ndjenja euforie, uniteti dhe zgjerimi të vetëdijes. Disa studiues besojnë se mund të lidhet me projeksionin astral dhe shikimin në distancë.

SHBA dhe Bashkimi Sovjetik thuhet se kryen studime sekrete të gjëndrës pineale. Shkencëtarët në Stanford vëzhguan sesi një person, ndërsa ishte jashtë trupit të tij, përshkroi me saktësi një unazë rreth Jupiterit, gjë që më vonë u konfirmua nga anija kozmike ‘Pioneer 10’.

Pavarësisht njohurive të lashta dhe kërkimeve moderne, potenciali i gjëndrës pineale mbetet kryesisht i pashfrytëzuar.

Ka spekulime se fluori i natriumit, që gjendet në ujin e pijshëm dhe pastën e dhëmbëve, pengon disi funksionin e tij.

Disa studiues besojnë se është e mundur që gjëndra pineale të aktivizohet përmes jogës, meditimit dhe ngrënies së disa ushqimeve si, shafrani i Indisë dhe xhenxhefili. Këto praktika, besojnë ata, mund të ndihmojnë në rritjen e niveleve të melatoninës dhe nxitjes e rritjes shpirtërore.

Gjëndra pineale është dirigjenti i një orkestre unike.

Epoka e revolucionit të informacionit dhe kompjuterizimi global të shoqërisë kanë dhënë akses në njohuritë e panjohura më parë! Ata që aspirojnë të zhyten në humnerën e vetëzhvillimit dhe zgjerimit të fushës së realitetit përreth, kanë një mundësi unike për të shkëmbyer përvojën e depërtimit dhe kërkimit të tyre të brendshëm, ndaj dherritja e shpejtë e interesit për çështjet të nxitjes shpirtërore, mistike dhe të brendshme! Komuniteti shkencor nuk qëndroi larg këtyre kërkesave, pasi filloi të studionte njeriun jo vetëm si një organizëm të gjallë, por edhe si një “Funksion i Energjisë së të menduarit”.

Hulumtimi më i avancuar ose progresiv i shkencës moderne është bërë studimi i vetive të trurit, në shikimin e lidhjeve midis Ndërgjegjes dhe Rrjedhës Universale të Informacionit! Shkencëtarët kanë vënë re se të gjitha njohuritë shpirtërore të një personi ndodhin sipas një skenari të ngjashëm, përmes gjëndrës pineale. Sidoqoftë, shkenca nuk ishte pioniere e këtij fenomeni, ajo vetëm konfirmoi një fakt që ezoteristët dhe mistikët e së kaluarës e kanë ditur për mijëra vjet.

Filozofët dhe mistikët e lashtë e quanin gjëndrën pineale “syri i tretë”, duke i dhënë gjëndrës pineale rëndësi shpirtërore dhe veti mistike. Si u kombinuan shkenca dhe pikëpamjet mistike të të lashtëve?

Një formë e njohur që shtrihet në sipërfaqen e oqeanit pasqyrë të informacionit.

Një organ i vogël endokrin, gjëndra pineale, me madhësinë e një monedhe të vogël, e fshehur thellë në tru, është Dera e “Realitetit Tjetër”!

Një gjëndër e vogël, sistemi endokrin, është më shumë se vetëm një pjesë e trurit. Në formë si një kon bredhi, “epifiza” lidh një person me hapësirën e pakufishme të Fushës Universale të Informacionit!

Gjëndra pineale është një gjëndër e sistemit endokrin të njeriut e vendosur thellë në kokë, midis dy hemisferave të trurit. Ajo ushqehet nga gjaku dhe lëngu cerebrospinal.

Gjëndra pineale prodhon hormone:

-melatonin (funksionet e gjumit dhe të ciklit cirkadian);

-serotonin (gjendjen emocionale, funksionimin e mirë të gjëndrrës së hipofizës, gjëndrave mbiveshkore dhe sferës seksuale të një personi);

-adrenoglomerulotropina (ekuilibrin e kaliumit dhe natriumit, barazimin e presionit të gjakut);

-dimetiltriptaminë (funksionalitetin e ëndrrave, halucinacionet, perceptimin e gjallë).

1.

Gjëndra pineale është kanali i sistemit endokrin, duke ndikuar në pasqyrimin e thellë dhe tredimensional të Realitetit dhe perceptimin imagjinativ të ndërgjegjes njerëzore. Ai është një organ jetik i trupit të njeriut, pa të cilin ekzistenca dhe zhvillimi i duhur i trupit është i pamundur. Gjëndra pineale është burimi dhe konsumatori i dridhjeve valore të Hapësirës. Emri i tij i lashtë është Syri i Tretë ose Syri Mistik.

2.

Ajna Chakra është emri i lashtë i gjëndrës pineale, i njohur në të gjitha formacionet historike dhe kulturore të shoqërisë njerëzore. Ai tregon praninë e “Syrit të Tretë” ose “Syrit Shpirtëror” në kokën e një personi, i cili është në gjendje t’i japë një personi një lidhje me perënditë dhe të perceptojë pamjen e vërtetë të realitetit të botës përreth. Në pamjet ezoterike të Vedave indiane, gjëndra pineale funksionon si “chakra” ballore. “House of Ajna” quhet kjo “chakra”, e cila zbulon lidhjen mes fizikes dhe shpirtërores tek një person.

Zbuloni dhe aktivizoni pajisjen e panjohur për të hyrë në shërbim të së tërës.

Mbani mend veten në momentet e ndërveprimit me kafshët shtëpiake. Momentet kur nuk luan përballë askujt, sillesh natyrshëm dhe rehat. Në momente të tilla, duke përdorur komunikimet e vëllezërve tanë më të vegjël, ju hyni në një rezonancë harmonike me gjithë Natyrën, me botën përreth jush. Natyrisht, ne vetë nuk e kemi vendosur këtë pajisje si parazgjedhje, por përmes tyre është e mundur të lidhemi me rrjetin e Krijuesit.

Gjëndra pineale është qendra e superfuqive.

Aktivizimi i gjëndrës pineale është një proces i qëllimshëm dhe sistematik i vetëpërmirësimit të njeriut. Qëllimi i veprimeve të tilla është të zgjojë Syrin e Tretë ose të aktivizojë funksionalitetin e fshehur të gjëndrës pineale. Këto veprime kryhen në mënyrën e të kuptuarit të qartë të thelbit të proçesit, me pëlqimin e plotë të personit dhe ndërgjegjësimin e tij për nevojën për ndryshim.

Një kuptim tjetër operacional “i aktivizimit të gjëndrës pineale” është demineralizimi i gjëndrës pineale. Këto janë proçeset e pastrimit të enëve të epifizës nga kristalizimi i kanaleve të furnizimit të gjëndrës, kripërat e kalciumit dhe fluorit.

Kjo është një luftë kundër ndryshimeve të lidhura me moshën në trup, përgjatë boshtit: Fëmijëri-Rritje-Plakje.

Ndërsa një person rritet, gjëndra pineale pëson ndryshime negative që pengojnë funksionin e saj. Radikalet e lira (kripërat e kalciumit dhe fluorit) vendosen në muret e brendshme të gjëndrës pineale dhe mbulesave të saj të jashtme. Këto depozita literalisht mbulojnë gjëndrën pineale me një mikro-guaskë. Predha e kalciumit pengon gjëndrën pineale të bëjë punë të dobishme në trup.

Studiuesit janë gjithmonë duke testuar dhe eksperimentuar me mjete dhe burime të ndryshme që prodhojnë rezultate specifike. Ndonjëherë rezultatet bazohen vetëm në përvojën personale. Në versione të tjera, kërkimi ose ideja që qëndron pas mjetit është mjaftueshëm e dokumentuar për të justifikuar përdorimin e tij.

Për të çliruar kanalin e sistemeve hormonale dhe endokrine nga robëria, ekzistojnë disa mjete dhe metoda që janë të dobishme për t’u studiuar dhe marrë parasysh.

Paraqesim një mini-kërkim përmes të cilit mund të ndjeni hap pas hapi “Shtëpinë e Ajnës” mistike.

Faza e parë
(Balancimi përgatitor i hemisferave cerebrale)

Shikoni me kujdes dhe shkruani në komente sa rrathë kemi gjetur në foto.

Faza e dytë

Në një fletë letre, vizatoni një trekëndësh me dorën tuaj të majtë me pjesën e sipërme të drejtuar lart. Rrotulloheni 10-15 herë, në këtë veprim ne fokusohemi në shqisat kinestetike.

Në të njëjtën fletë letre, vizatoni një trekëndësh me kokë poshtë me dorën e djathtë dhe gjurmojeni atë 10-15 herë dhe me këtë veprim ne kujtojmë ndjenjat.

Tani përdorni dorën e djathtë dhe të majtë për të gjurmuar këta trekëndësha në të njëjtën kohë. Nëse është e lehtë, vazhdoni në fazën e tretë.

Faza e tretë

Mbyllni sytë dhe vizatoni përmendësh një trekëndësh si më lart dhe gjurmojeni atë 10-15 herë, mund edhe t’i caktoni një ngjyrë këtij trekëndëshi.

Pa hapur sytë, lëvizeni mendërisht këtë formë majtas dhe vizatoni një trekëndësh në qendër me pjesën e sipërme poshtë, mund t’i caktoni edhe një ngjyrë të ndryshme për lehtësi.

Pa hapur sytë, vizatoni dy figura në të njëjtën kohë me fokusin e vëmendjes. Marrim kohën tonë, stërvitim mendërisht muskujt e padisiplinuar. Mundohuni të vizatoni në një drejtim menjëherë, nëse mundeni, ndryshoni drejtimin, përpiquni të vizatoni në drejtime të ndryshme, vizatoni gjithashtu me një zhvendosje faze.

Kur ndihemi të sigurtë, vendosim imazhin e një trekëndëshi mbi një tjetër. Njëra është një lloj përpara dhe tjetra është prapa. Pa hapur sytë, përsëritni të gjitha manipulimet në drejtim të trekëndëshave.

Ky ushtrim do të zgjasë rreth 7-10 minuta. Kur të keni mbaruar, dëgjoni ndjesitë e brendshme në qendër të kokës. Ju thjesht keni krijuar një precedent për një furnizim të bollshëm të gjëndrës pineale.

Përveç kësaj ka edhe shumë ushtrime të tjera, që mes një kërkimi në rrjete mund t’i gjeni.

Në fund të këtij artikulli do të donim t’ju rikujtonim dhe nënvizonim se NJERIU është krijesë e përsosur, krijesë Perëndie.

Previous Story

Kalaja e Lashtë e Nëndheshme me Pllaka Ari

Next Story

SHBA Dërgon Mercenarë nga Kartelet Kolumbiane & Meksikane në Ukrainë, thotë Moska

Latest from Info