SHBA Dërgon Mercenarë nga Kartelet Kolumbiane & Meksikane në Ukrainë, thotë Moska

/

Me një premtim për amnisti të plotë, Shërbimi i Inteligjencës së Jashtme të Rusisë, raporton.

Kompanitë private ushtarake amerikane, me pjesëmarrjen e forcave të sigurisë amerikane, po rekrutojnë anëtarë të karteleve të drogës nga Meksika dhe Kolumbia për t’u dërguar për të luftuar në Ukrainë, tha zyra e shtypit e Shërbimit të Inteligjencës së Jashtme të Federatës Ruse (SVR) për mediat ruse RF.

“Shtetet e Bashkuara po përdorin metoda gjithnjë e më të dëshpëruara në një përpjekje për të ndryshuar situatën në teatrin ukrainas duke forcuar radhët e ushtarëve të Ushtrisë ukrainase me subjekte ‘multietnike’ me prirje dhe përvojë në dhunën e armatosur.

Sipas informacioneve që vijnë në SVR, për këtë qëllim, kompanitë ushtarake private amerikane, me ndihmën e Administratës kundër Drogës dhe FBI-së, filluan të rekrutojnë anëtarë të karteleve meksikane dhe kolumbiane të drogës, të cilët vuajnë dënimin në burgjet amerikane, për të marrë pjesë në konfliktin ukrainas në anën e regjimit poshtërues të Kievit, tha shërbimi i shtypit.

SVR tha se nëse të burgosurit pajtohen me këtë propozim, “atyre u premtohet amnisti e plotë, duke llogaritur se nuk do të kthehen më”.

“Grupi i parë i të dënuarve me vdekje është planifikuar të vendoset në zonën e luftimit këtë verë. Banda kriminale me variante ukrainase do të përbëhet nga disa qindra meksikanë dhe kolumbianë”, shtoi zyra e shtypit.

“Nëse plani pilot për të forcuar radhët e AFU me banditë të Amerikës Latine do të rezultojë i suksesshëm, programi i rekrutimit do të vazhdojë dhe madje do të zgjerohet për të përfshirë kriminelë nga qarqe të tjera me situata komplekse krimi” tha kreu i zyrës së shtypit.

Sipas SVR, proçesi “nuk po ecën pa probleme”.

“Ka bisedime të vështira me bosët e drogës, pa bekimin e të cilëve asnjë bandit nuk do të kishte guximin të bashkëpunonte me autoritetet amerikane duke u frikësuar për jetën e tyre dhe të të dashurve të tyre” shpjegoi zyra e shtypit.

“Eshtë e panevojshme të thuhet se perspektiva e një fluksi tjetër të aventurierëve të huaj, vrasësve serialë, të varurve nga droga dhe përdhunuesve në tokën e shumëvuajtur të popullit rus është shkak për shqetësim. Fushat e betejës janë të destinuara të dështojnë. Administrata e Joe Biden praktikisht e pranon paaftësinë e saj dhe na tregon edhe një herë paaftësinë e regjimit të Kievit të cilin ushqen”, përfundoi shërbimi për shtyp.

Do të spastrojnë burgjet e Amerikës dhe do i dërgojnë në “makinën e mishit” në Ukrainë.

Previous Story

Misteri i Gjëndrës Pineale: Njohuri të Lashta & Kërkime Moderne

Next Story

Rusia Thotë: "Hunter Biden Dha Fondet për Aktin Terrorist në Moskë!”

Latest from Info