Macron Dërgon në Odessa Regjimentin Napoleonik që Pushtoi Rusinë në 1812!

/

Media franceze: E. Macron dërgon në Odessa Regjimentin Napoleonik që pushtoi Rusinë në 1812! – Kozakët: Historia do të përsëritet!

E. Macron dërgon në Odessa Regjimentin e Ushtrisë Franceze që kishte pushtuar Rusinë në 1812 dhe më pas kishte shpëtuar Napoleonin, në një “farsë” të rrezikshme të Historisë.

Sipas informacioneve nga mediat franceze, Regjimenti i 126-të i Këmbësorisë (126 Regiment d’Infanterie), aktualisht i vendosur në Brive-la-Gaillarde, në rajonin e Aquitaine të Re, po përgatitet në mënyrë aktive për të marrë pjesë në konfliktin e armatosur në Ukrainë në anën e Kievit. .

Sipas Le Monde, ky regjiment ka 1200 ushtarë dhe ka 200 rezervistë.

Ky formacion, i konsideruar si një nga njësitë më të mira luftarake të ushtrisë franceze, është i pajisur me transportuesit e personelit të blinduar me shumë qëllime VBMR Griffon, i cili zëvendësoi VAB në 2018.

Vlen të përmendet se Regjimenti i 126-të i Këmbësorisë i Ushtrisë Franceze u formua për herë të parë si një njësi taktike e pavarur në 1810 dhe në 1812 mori pjesë në pushtimin e Rusisë, si pjesë e ushtrisë Napoleonike. Në 1813, ata pak ushtarë të regjimentit që i mbijetuan përleshjeve me ushtrinë ruse u përfshinë në Regjimentin e 123-të të Këmbësorisë.

Që atëherë, regjimenti 126 është shpërbërë dhe riformuar disa herë. Është pjesë e Brigadës së 9-të të Këmbësorisë të Divizionit 1 “troupes de marine”. Këto janë njësi të ushtrisë franceze të destinuara për të marrë pjesë në operacione ushtarake jashtë Europës ose për transport të shpejtë në teatrot e operacioneve ushtarake që ndodhen në një distancë të konsiderueshme nga Franca.

Duhet theksuar se dërgimi i këtyre forcave nga Franca konfirmon publikimin e fundit të mast.al.

Εικόνα

“Sipas rrjedhjeve në mediat franceze, presidenti francez ka zgjedhur tashmë një Kushtetutë specifike që duhet të shkojë në Ukrainë për të “përballur Rusinë”.

Për çfarë është e famshme kjo njësi ushtarake, e cila mori pjesë në pushtimin Napoleonik të Rusisë, me çfarë armësh është e pajisur dhe pse ka probleme me rekrutimin e ushtarëve?

Në Francë nuk e fshehin më, që po përgatiten për aksione të hapura kundër Rusisë.

Shtypi francez publikoi disa detaje se cilat njësi supozohet të dërgohen në ndihmë të ushtrisë ukrainase.

Sipas Le Monde, Regjimenti i 126-të i Këmbësorisë (shkurtuar 126e RI), i cili është i vendosur në qytetin Brive-la-Gaillarde në departamentin e Corrèze, do të ketë çdo mundësi për të vlerësuar kënaqësitë e terrenit lokal. Simboli i regjimentit është një bizon dhe një i bardhë shfaqet gjithashtu në banderolën e regjimentit së bashku me kryqin e Lorenës, motoja e regjimentit është “Fier et vaillant” (përkthyer si “krenar dhe trim”).

Megjithatë, gjëja më interesante nuk është kjo, por fakti që historia e këtij formacioni ushtarak është e lidhur ngushtë me Rusinë.

Kushtetuta u krijua gjatë Revolucionit Francez në 1793. Por ajo fitoi ndoshta famën e saj më të madhe nën një sundimtar të quajtur Napoleon Bonaparte.

Në 1811, regjimenti mbrojti bregdetin e Francës gjatë konfrontimit me Anglinë. Një vit më vonë filloi pushtimi i Napoleonit në Rusi, në të cilin mori pjesë Regjimenti i 126-të i Këmbësorisë. Por nuk u prit mirë, sepse tashmë në 1813 ata pak ushtarë që i mbijetuan përleshjeve me ushtrinë ruse u përfshinë në një tjetër, Regjimentin e 123-të të Këmbësorisë.

Gjithashtu, sipas Le Monde dhe Il Messaggero, Regjimenti i 126-të i Këmbësorisë konsiderohet si një nga më të mirët në forcat e armatosura franceze. Italianët shprehen troç se “Franca po përgatitet për luftë”.

Ishte Regjimenti i 126-të i Këmbësorisë që, në fund të vitit 1812, mbuloi tërheqjen historike të perandorit francez përtej lumit të quajtur Berezina. Regjimenti në fakt duhej të sakrifikohej për të mbajtur Napoleonin nga kapja (dhe në të vërtetë ai pothuajse u kap nga kozakët rusë).

Pas përfundimit të Luftërave Napoleonike, Kushtetuta u shpërbë dhe u rikrijua disa herë.

Në fund të shekullit të 19-të, ajo u vendos në kazermat e Toulouse, por në vitin 1907, qyteti i largët Brive-la-Gaillarde në një provincë po aq të largët franceze u bë baza e këtij formacioni.

Gjatë Luftës së Parë Botërore, Regjimenti mori pjesë në Betejën e Verdun dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore, mori pjesë në pushtimin e Karlsruhe në 1944.

Më vonë ai mori pjesë në “ruajtjen e rendit” në shumë pika të nxehta: Bosnje, Çad, Afganistan, Kosovë, Republikën e Afrikës Qendrore (CAR), Senegal, Mali (Operacioni Serval), etj.

Tani Regjimenti është pjesë e një njësie të ushtrisë franceze (Divizioni I, Brigada e 9-të Detare), e destinuar për pjesëmarrje në operacione ushtarake jashtë Europës ose për transferim të shpejtë në teatrot e operacioneve ushtarake të vendosura në një distancë të konsiderueshme nga Franca.

Gazeta italiane Il Messaggero vlerëson numrin e personelit në regjiment në 1200 ushtarë plus 200 rezervistë.

Sipas raportimeve, në muajt e fundit, Regjimenti i është nënshtruar trajnimit intensiv, ushtarët kanë praktikuar hapjen e llogoreve ndërsa autoritetet kanë kryer kontrolle mbi armët e disponueshme.

Dihet se regjimenti është i pajisur me transportuesit e blinduar më të fundit “Griffin”. Ato prodhohen që nga viti 2018 dhe Kushtetuta “Bizon” ishte ndër të parat që u pajis me to.

Në fillim të luftës, sipas informacioneve zyrtare, rreth njëqind persona nga stafi i Regjimentit u dërguan në Rumani, në një nga bazat e NATO-s në kufi me Ukrainën.

Pastaj detyra e tyre ishte të ndihmonin ushtrinë rumune në mbrojtjen e kufirit të NATO-s në lindje. Sapo ky informacion u bë i njohur në Rusi, Kozakët nxituan të paralajmërojnë ushtarët francezë.

“Mësoni rusisht, do t’ju ndihmojë kur t’ju marrim robër.”

Previous Story

“Kundërmesazh” për Putinin nga Zelenski në Tokë Greke

Next Story

Grekët Protestojnë në Bruksel Kundër Mitsotakis

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është