Rusia: Ndihma Amerikane do të Dërgojë Dhjetëra Mijëra Ukrainas në “Makinerinë e Mishit”!

/

Humbja e Ukrainës është e pashmangshme.

Kievi pret që me ndihmën ushtarake të miratuar nga SHBA, në vlerë miliarda dollarë, të forcojë mbrojtjen kundër Rusisë, ndërsa një përfaqësues i Rusisë në OKB “paralajmëron” se paratë “do të kapsulohen” dhe “dhjetëra mijëra” ukrainas do të shkojnë në makinën grirëse.

Të shtunën më 20.04.2024, Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA votoi për të çuar në Senat paketën e shumëpritur të ndihmës prej gati 61 miliardë dollarësh për Ukrainën, ku pritet të miratohet dhe të nënshkruhet më pas nga Presidenti Joe Biden.

Zëvendës përfaqësuesi i Rusisë në Kombet e Bashkuara në New York, Dmitri Poljanski, shkroi se “nuk ka asgjë për të festuar këtu”.

Ai tha se lufta do të vazhdojë dhe “do të futen më shumë para, do të vidhen më shumë armë dhe dhjetëra mijëra ukrainas do të shkojnë në makinerinë e mishit”. Ai shtoi se humbja e Ukrainës nga Rusia është “e pashmangshme”.

Ndërkohë, kryeministri ukrainas Denis Shmihal shkroi në Facebook se rreth 50 miliardë dollarë të paketës do të shpenzohen për mbrojtjen e Ukrainës. Kjo do të thotë më shumë armë për Ukrainën, duke përfshirë më shumë raketa kundërajrore me rreze më të gjatë veprimi.

7.8 miliardë dollarë të tjerë janë caktuar për të mbështetur buxhetin e Ukrainës. Gjithashtu, sipas Schmihal, janë planifikuar 1.57 miliardë dollarë ndihmë financiare dhe 400 milionë dollarë për mbrojtjen e kufirit dhe çminimin.

Paratë do të përdoren gjithashtu për të financuar rehabilitimin e infrastrukturës së rëndësishme, tha ai. Objektet energjetike të vendit janë shpesh objektiv i sulmeve me raketa dhe dronë nga Rusia.

Ministri i Jashtëm ukrainas Dmitro Kuleba shkroi në X (ish-Twitter) për vendimin e SHBA-së, që ishte: “Një ditë e keqe për Putinin. Një ditë e keqe për këdo që guxoi të besonte se Amerika mund të frenohet kur vjen puna për të mbrojtur diçka dhe ata që mbështet”.

Previous Story

Kush & Pse Thirri Apokalipsin e Joanit, Duke iu Referuar Ukrainës?

Next Story

Ku Shkojnë Fondet që i Jep Amerika, Ukrainës?

Latest from Info