Elon Musk Rrafshon “Klimatistët” me Humor për Atë që Janë në të Vërtetë

/

Shihni postimin e tij në X!

Elon Musk me një postim humoristik në X rrafshoi klimatistët (kështu karakterizohen avokatët e teorisë së ndryshimeve klimatike).

Klimatistët argumentojnë se ndryshimi i klimës është për shkak të aktiviteteve njerëzore me efekte në klimë, të tilla si modifikimi i përbërjes së atmosferës që rezulton në një rritje të temperaturës dhe ngrohjen globale.

Kur bëhet fjalë për ngrohjen globale, të dhënat janë të qarta se bota ka qenë duke u ngrohur që nga viti 1700, 150 vjet përpara se të përdornim lëndë djegëse fosile.

1.700 ishte kulmi i Epokës së Vogël të Akullnajave, i cili ishte shumë i ftohtë dhe shkaktoi dëme në të korra dhe zi buke.

Para kësaj, rreth 1.000 pas Krishtit ishte periudha e ngrohtë mesjetare, kur vikingët po punonin në Groenlandë. Dhe para kësaj, rreth vitit 500 pas Krishtit, ka qenë mesjeta dhe para kësaj, periudha e ngrohtë romake, kur ishte më ngrohtë se sot dhe niveli i detit ishte 1-2 metra më i lartë se sot.

Edhe deri në në vitin 1950, sasia e lëndëve djegëse fosile të përdorura dhe CO2 e emetuar ishte shumë e vogël në krahasim me sot. Ne nuk e dimë shkakun e këtyre luhatjeve periodike të temperaturës, por sigurisht që nuk ishte CO2.

Previous Story

Zemërimi nga Ankaraja për Postimin e Ministrit të Jashtëm Izraelit: “Do Ju Çojmë Përpara Drejtësisë”!

Next Story

"Drita Jeshile" në Kiev për Një Sulm në Urën e Kerçit me ATACMS

Latest from Info