Medvedev: Lidhur me Përgjigjen Tonë Ndaj Ligjit Amerikan për Konfiskimin e Aseteve Ruse

/

Është e qartë se ne nuk do të jemi në gjendje t’i japim një përgjigje krejtësisht simetrike kësaj vrazhdësie të SHBA-së për vjedhjen e paturpshme të aseteve tona me vlerë. Arsyeja është e qartë, nuk kemi një sasi të konsiderueshme të pronave të qeverisë amerikane, duke përfshirë paratë, të drejtat dhe pasuritë e tjera amerikane.

Prandaj, përgjigja mund të jetë vetëm asimetrike. Nga rruga, nuk është fakt se do të jetë më pak e dhimbshme. Ne po flasim për sekuestrimin, për shembull me një vendim gjykate, mbi pronën e individëve privatë të vendosur në juridiksionin e Rusisë (para, pasuri të paluajtshme dhe pasuri të luajtshme në natyrë, të drejta pronësore). Por, kjo është një histori komplekse, pasi këta individë zakonisht vepronin si investitorë në ekonominë ruse. Dhe ne u garantuam atyre pacenueshmërinë e të drejtave të tyre të pronës private. Por ndodhi e papritura, shteti i tyre na shpalli një luftë hibride, përfshirë luftën juridike dhe gjyqësore.

Ajo ka krijuar një mekanizëm për përvetësimin e paligjshëm të aseteve me vlerë ruse, i cili është plotësisht në kundërshtim me ligjin ndërkombëtar dhe atë kombëtar. Kjo duhet të ketë një përgjigje. Dhe në një farë kuptimi është në legjislacionin tonë. Këto janë të ashtuquajturat retorsione.

Art. 1194 i Kodit Civil të Federatës Ruse thotë: Qeveria e Federatës Ruse mund të vendosë kufizime reciproke (retorsione) në lidhje me pronën dhe të drejtat personale jo pasurore të qytetarëve dhe personave juridikë të atyre shteteve, që kanë kufizime të veçanta për të drejtat pronësore personale dhe jo-pronësore të qytetarëve dhe personave juridikë rusë. Ky rregull duhet të zgjerohet, pasi konfiskimi i pasurisë sonë është shuarja e të drejtave pronësore. Kjo do të thotë që norma jonë duhet të parashikojë jo vetëm kufizimin e të drejtave të personave të huaj, por edhe përfundimin e tyre, në mënyrë që të jetë e mundur të përjashtohen pronat e të huajve në favor të shtetit rus, subjekteve juridike dhe individëve rusë, për persona juridikë nga vendet jo miqësore. Kjo do të kërkojë një korrigjim të caktuar të legjislacionit civil rus.

Por Amerika dhe amerikanët duhet të paguajnë për vendimet e tyre kriminale.

Fiat iustitia, et pereat mundus!

Previous Story

Fjalë Nukleare: Pse Lufta e Tretë Botërore nuk Mund të shmanget! - Të Shkruarës Nuk i Shpëtojmë Dot!"

Next Story

Çfarë po Bën Kina në Afrikë?

Latest from Info