Lavrov: “SHBA-të Janë Përgjegjëse për Vdekjen e Presidentit të Iranit, Ebrahim Raishi!”

/

Ata, amerikanët e çuan atë drejt vdekjes, sipas ministrit të Jashtëm rus.

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov, duke folur për rrëzimin e helikopterit që vrau presidentin iranian Ebrahim Raishi, tha se SHBA ishin përgjegjëse për vdekjen e presidentit.

Sipas Ministrisë së Jashtme ruse, sanksionet amerikane përkeqësuan sigurinë e aviacionit dhe janë ato që në fakt çuan në vdekjen e liderit iranian.

Aty thuhet qartë se ky është “dëmtim i qëllimshëm i qytetarëve të zakonshëm që përdorin mjetet amerikane të transportit”, pasi lideri iranian dihet se ka përdorur një helikopter të prodhimit amerikan për transportin e tij.

“Amerikanët e mohojnë këtë, por e vërteta është se vendet e tjera, ndaj të cilave SHBA ka shpallur sanksione, nuk marrin pjesë rezervë për pajisjet amerikane, përfshirë edhe aviacionin”, tha Lavrov.

“Po flasim për dëmtim të qëllimshëm të qytetarëve të thjeshtë duke përdorur këto mjete transporti dhe kur nuk jepen pjesë këmbimi, kjo lidhet drejtpërdrejt me një degradim të nivelit të sigurisë.”

Mediat iraniane transmetuan pamje nga vendi i rrëzimit të helikopterit Bell 212 të prodhimit amerikan, në të cilin ndodhej E. Raishi, i rënë në majë të një mali, pa një raport zyrtar, deri më tani, për shkaqet e aksidentit.

Irani ishte një blerësi kryesor i helikopterëve Bell gjatë sundimit të Shahut para Revolucionit Islamik të vitit 1979, megjithëse origjina e saktë e avionit të rrëzuar është e paqartë. Dhjetra sanksione e bëjnë të vështirë për Iranin blerjen e pjesëve të këmbimit, ose përmirësimin e avionëve të tij.

Previous Story

Origjina - Apokalipsi i Joanit

Next Story

Fluturimi Londër – Singapor: Pamje & Video Tronditëse nga Aksidenti Fatal në Aeroplan

Latest from Info

Ati ynë!

Teksa studiojmë “Ati ynë” që na mësoi Jezu Krishti, kuptojmë gjithnjë e më shumë se është