Sunak “Nuk Duroi Më”: Shpall Zgjedhje të Parakohshme – Ukraina e “Gëlltiti”!

/

“Unë kurrë nuk do ta lë popullin e Britanisë të mbetet i pambrojtur në ditët më të errëta të historisë së tij”, tha R. Sunak.

Kryeministri britanik Rishi Sunak sot pasdite thirri zgjedhjet e parakohshme për më 4 korrik, pasi pranoi në formë implicite se Ukraina solli krizën energjetike dhe se kriza e solli ekonominë britanike në gjendje të keqe.

Vini re se ekonomia britanike po “galoponte” pas Brexit, pasi pavarësisht asaj që u tha për sektorin e energjisë, Britania është e pavarur, pasi ka rezerva të mëdha hidrokarbure në Detin e Veriut.

Dhe nëse këto gjëra ndodhin në Britani, atëherë realiteti në vende si Gjermania, Italia apo Holanda që “varen” nga importet për energji kanë një problem “dhjetëfish”.

Ai më pas tha se “nuk do ta linte kurrë popullin e Britanisë të mbetet i pambrojtur në ditët më të errëta të historisë së tij”.

Rishi Sunak bëri referenca për luftën në Ukrainë, me lidhje të drejtpërdrejtë me ekonominë e Britanisë.

“Ekonomia jonë po rritet më shpejt se vendet e tjera”, tha ai duke deklaruar se plani që propozoi dhe zbatoi po funksionon.

“Është e lehtë të harrosh se nga kemi ardhur”, shtoi ai, duke iu referuar pandemisë dhe problemeve financiare me të cilat janë përballur britanikët vitet e fundit. “Kur dolëm nga pandemia, ramë në inflacion”, shtoi ai, duke shtuar se “ajo që bëri po shpërblehet.

Pyetja tani është sesi dhe kujt i besoni për të vazhduar”, tha ai, ndërsa thirri zgjedhjet e 4 korrikut në Britani, duke thënë se i kishte kërkuar mbretit Charles të shpërndajë Parlamentin.

Kabineti u mblodh më herët. Kryeministri i Britanisë dhe udhëheqësi i konservatorëve Rishi Sunak kishte argumentuar se në gjysmën e dytë të 2024-ës do të mbaheshin zgjedhje kombëtare në Britani, duke folur në parlamentin britanik dhe duke iu përgjigjur pyetjeve të përsëritura.

Previous Story

Misioni i Përhershëm i Federatës Ruse në Bashkimin Europian - Deklaratë

Next Story

Trekëndëshi i Ri i Bermudës

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është