Salvini për Makron: “Nëse Dëshiron, Le të Shkojë të Luftojë Vetë në Ukrainë!”

/

Përgjigja e qartë e zëvendëskryeministrit italian ndaj thirrjeve për luftë të presidentit francez makron, nxit reagimin e Parisit.

“Zemërim” deklaron Parisin në raportin “përçmues”, siç e cilësojnë burimet franceze, qëndrimin dhe deklaratën e zëvendëskryeministrit italian Mateo Salvini kundër presidentit francez Emmanuel Makron.

Salvini, me rastin e klithmave të francezit për luftë dhe mobilizim (mes paradoksit që Franca ka që në kohën e Luigjit të 14të që nuk ka fituer e vetme ndonjë luftë), ftoi presidentin francez duke thënë: “Nëse do luftë, le të veshë një helmetë dhe të shkojë në front dhe te mos i çajë më ….. italianëve”!

Deklaratat u bënë nga Salvini, duke folur në një tubim të fushatës për zgjedhjet e Parlamentit Europian, në qytetin jugor italian të Barit.

Kreu i LEGA tha se “Makron duhet të veshë një përkrenare, një jelek dhe të shkojë në Ukrainë” dhe se “Parisi duhet të ndalojë t’u çajë…. italianëve”.

Salvini në vazhdim tha: “Një zgjedhje për LEGA është një zgjedhje për paqen. Unë nuk dua që djemtë e Barit, djemtë e Italisë, të dërgohen të luftojnë dhe të vdesin në Ukrainë dhe nuk dua që armët italiane të bombardojnë dhe të vrasin popullatë në Rusi. Italia nuk është në luftë me askënd”.

E gjithë kjo pas kurorave të Makron dhe shefit francez të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë si dhe thirrjeve se “francezët duhet të jenë gati për sakrifica”, pra që të shkojnë në Ukrainë për të luftuar!

Previous Story

Tmerr në Fermë: Gjenden Mijëra Eshtra Njeriu

Next Story

Cili është Vendi më Miqësor në Europë & në Botë?

Latest from Info