Shqetësim & Reflektim në NATO: Shifrat “Nuk Dalin” – 700 Mijë Ushtarë Rusë në “Pritje” të Nisjes së Sulmit Kryesor! (video)

/

Të gjitha vlerësimet dhe planet dështuan. Çfarë zbuloi Vladimir Putin?

Zbulimi serioz i Putin se 700.000 ushtarë rusë po marrin pjesë në operacione, shkaktoi shqetësim dhe reflektim në administratën e NATO-s, SHBA-së dhe Ukrainës.

Përditësimi i fundit nga ukrainasit dhe në vazhdimësi nga SHBA & Britani, flet për 550 mijë ushtarë rusë. Mospërputhja është e madhe nga raporti i mëparshëm i Ministrisë së Mbrojtjes ruse që fliste për 617 mijë ushtarë rusë.

Nëse Rusia arriti të mobilizojë 100 mijë trupa pa rekrutim, atëherë problemi është i madh për Ukrainën. Shifrat nuk dalin në bazë të humbjeve të saj. Shkatërrimi i saj është 100% e sigurtë, nëse NATO nuk përfshihet aktivisht në luftë.

Gjithashtu, një tjetër çështje madhore është se përse Ministria ruse e Mbrojtjes nuk përdor 700 mijë ushtarë në operacionet e tyre, por vetëm një pjesë shumë të vogël të tyre. Sepse në frontet e luftës është e qartë se grupe të vogla veprojnë, ndërsa disa fronte “ngrijnë” për një arsye të panjohur, prej disa kohësh.

Ofensiva kryesore ruse ende nuk ka filluar dhe kjo është ndjerë në Kiev. Objektivi duhet të jetë i madh dhe jo vetëm Donbasi, potenca gjithashtu që Moska nuk e ka përdorur akoma.

Kiev? Kharkiv? Mendoj se Rusia do ta zbulojmë së shpejti objektivin…

Putin: 700 mijë ushtarë rusë në baza lufte.

Presidenti rus Vladimir Putin ka zbuluar se pothuajse 700 mijë trupa janë aktualisht të përfshirë në ofensivën për në Ukrainë.

“Kemi pothuajse 700 mijë ushtarë në zonën e operacionit special ushtarak”, tha Putin, duke përdorur termin zyrtar për operacionin ushtarak që filloi në shkurt 2022, gjatë një takimi televiziv me ushtarë të dekoruar.

Presidenti rus kishte thënë në dhjetor se 617 mijë burra ishin të përfshirë në operacion.

Ky njoftim është bërë në mes të sulmit që Rusia ka kryer që nga maji 2024 në rajonin e Kharkiv, në verilindje të Ukrainës.

Parashikimet e Ukrainës ishin për 550 mijë trupa ruse.

Pak ditë më parë, Drejtoria kryesore e Inteligjencës e Ministrisë së Mbrojtjes së Ukrainës njoftoi një grup rekord, siç e quajti, të Forcave të Armatosura Ruse.

Sipas llogaritjeve të Drejtorisë kryesore të Inteligjencës të Ministrisë së Mbrojtjes së Ukrainës, deri në 550 mijë ushtarë rusë ndodhen përgjatë vijës së frontit të Qarkut Ushtarak Verior.

Raporti i inteligjencës thoshte se në shkurt 2022, vetëm 180 mijë personel ushtarak të Forcave të Armatosura Ruse hynë në Ukrainë. Në nëntor të vitit të kaluar, madhësia e ushtrisë ruse u vlerësua në 400 mijë ushtarë.

Përveç personelit, numri i automjeteve të blinduara përgjatë kufirit të Ukrainës me rajonet Belgorod, Kursk dhe Briansk dhe në territorin e Donbass-Zaporizia, Kherson është rritur.

150 mijë ushtarë ishin kërkuar nga Kievi menjëherë.

Bazuar në vlerësimin e 550 mijë trupave ruse, Kievi u kishte kërkuar vendeve anëtare të NATO-s që të përgatisin një forcë prej 150 mijë trupash ukrainase “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Kievi planifikoi të mobilizonte të paktën 150 mijë ukrainas në fazën e parë. Ky është pikërisht numri që vendet e NATO-s planifikonin të stërviteshin për të zmbrapsur ofensivën e stinës së verës së Rusisë.

Se sa do të zgjasë trajnimi dhe nëse trupat ruse synojnë të presin deri në fund të stërvitjes së ukrainasve, këto janë dy çështje shumë serioze.

Shifra nuk doli rastësisht, janë pikërisht këto të dhëna që Kievi i kishte dërguar NATO-s duke kërkuar përgatitje “sa më shpejt”. Për të dalë me këtë shifër, Zelenski miratoi një ligj të ri për rekrutim dhe uli moshën nga 27 në 25 vjeç.

Ulja e kufirit të moshës mund të çojë 100 mujë ukrainas në ushtri.

Në fazën e dytë, Kievit i duhen edhe 150 mijë ushtarë ukrainas.

“Është e nevojshme të dërgohen të paktën 300 mijë trupa në front menjëherë, për të ndaluar avancimin e forcave të armatosura ruse”, i thanë Zelenskit autoritetet ushtarake ukrainase.

Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës ka formuar 10 brigada të reja që nga vjeshta. Pesë prej tyre janë pothuajse gati për t’u dërguar në front, pesë të tjerë kanë probleme me pajisje, armë dhe personel.

Kievi do t’i hedhë këto 50 mijë trupa në betejë në të ardhmen e afërt, pasi viktimat tashmë tejkalojnë shifrat që dërgohen në front.

Po a dalin këto shifra? Sigurisht që jo! Edhe 300 mijë ushtarë sikur të jenë, sërish nuk mjaftojnë.

Gjithçka çon në vendosjen e forcave të NATO-s në Ukrainë, në të kundërt lufta është e humbur!

Previous Story

Falna Fajet Tona, Sikundër Ne ua Falim Fajtorëve Tanë!

Next Story

Masonët në Llozhën e Madhe të Anglisë Deklarojnë se Llozha e Meshkujve do të Vazhdojë të Jetë e Veçantë nga Ajo e Femrave

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është