10 Fakte Argëtuese për Brezin e të Lindurve Mes Viteve 1981-1996

/

Të ashtuquajturit ‘Millenials’ (mijëvjeçarët)!

Çdo brez lë gjurmën e tij në botë, duke formësuar kulturën, teknologjinë dhe shoqërinë në mënyrën e vet unike, është edhe ‘Millenials’ nuk bëjnë përjashtim! Njerëzit e lindur nga fillimi i viteve 1980 deri në fund të viteve 1990 konsiderohen ‘Millenials’.

Kjo gjeneratë është më e larmishme në histori, me një përfaqësim më të madh të përkatësive etnike dhe kulturore se gjeneratat e mëparshme.

‘Millenials’ janë brezi më i arsimuar deri më sot, me norma më të larta të regjistrimit në kolegje dhe arritjes së diplomës, sesa grupet e mëparshëm.

Një numër i konsiderueshëm i ‘Millenials’ kanë përqafuar sipërmarrjen, duke filluar startup-e dhe duke ndjekur karriera të pavarura me ritme më të larta se gjeneratat e mëparshme.

‘Millenials’ janë të njohur për përkushtimin e tyre ndaj kauzave sociale dhe aktivizmit, duke mbrojtur çështje të tilla si ndryshimi i klimës, të drejtat e LGBTQ+ dhe barazia racore.

Faktorët ekonomikë si borxhi i studentëve dhe kostot e strehimit kanë bërë që shumë ‘Millenials’ të vonojnë standardet tradicionale si martesa, pronësia e shtëpisë dhe krijimi i një familjeje.

‘Millenials’ kanë prioritet ekuilibrin punë-jetë dhe vlerësojnë fleksibilitetin në karrierën e tyre, duke çuar në rritjen e aranzhimeve të punës në distancë dhe planifikimin fleksibël.

Nga ngritja e Silicon Valley e deri te përhapja e startup-eve të teknologjisë, ‘Millenials’ kanë qenë në ballë të inovacionit teknologjik, duke nxitur përparime në fusha të tilla si inteligjenca artificiale, zinxhiri bllokues dhe energjia e rinovueshme.

‘Millenials’ janë më pak të përqendruar në zotërimet materiale dhe më të prirur për t’u dhënë përparësi përvojave të tilla si udhëtimi, ngrënie dhe argëtimi.

‘Millenials’ ishin brezi i parë që u rrit me internetin.

Ideja pas internetit ekzistonte tashmë gjatë viteve 1960, por vetëm në vitet 1980 kjo ide u bë realitet. Rritja me internetin, edhe me lidhjen e frikshme dial-up, ka formësuar jetën e ‘Millenials’ në mënyra që nuk e kishim parë kurrë më parë.

‘Millenials’ u rritën në epokën dixhitale, duke i bërë ata të aftë në navigimin e teknologjisë dhe formësimin e evolucionit të internetit dhe platformave të mediave sociale.

Shumë gjëra të jashtëzakonshme ndodhën në kohën e tyre. Disa nga më të dukshmet ishin kompjuteri i parë i IBM (12 gusht 1981), lançimi i Windows nga Microsoft (10 nëntor 1983) dhe shpikja e World Wide Web (22 janar 1990).

Të vëmë në dukje gjithashtu se është brezi me më shumë devijanca nga tradicionalja dhe disi i shkëputur nga besimi, por kjo e ndikuar nga vendi / shteti dhe nga mjedisi urban ose rural ku u rritën.

Previous Story

Kush i Bëri Posterat e Parë?

Next Story

Cilës Pyetje i Përgjigjet Ungjilli?

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është