“Tërmet” Global: Kina i Jep Komandantit të Inteligjencës Artificiale, Kompetenca Supreme!

/

Kina i jep komandantit të inteligjencës artificiale kompetenca supreme, komandanti IA do të udhëheqë forcat e PLA në të gjitha frontet e luftës!

Kinezët po trajnojnë Komandantin Ushtarak IA dhe po i japin atij fuqi supreme.

“Tërmeti” global po shkakton në komunitetet shkencore dhe ushtarake, kryesisht në SHBA, Rusi, Indi, vendimi i Pekinit për të zhvilluar një Komandant Ushtarak të Inteligjencës Artificiale (IA) i cili i nënshtrohet një trajnimi të gjerë në laboratorët kinezë, lufton luftëra virtuale dhe vepron pa asnjë ndërhyrje njerëzore.

I quajtur një “komandant virtual”, ky oficer i IA është krijuar për të vepruar si një njeri, ndërsa fiton përvojë virtuale në fushën e betejës. Ai është krijuar për të kopjuar sjelljen njerëzore, madje edhe të metat e tij, pasi mbetet rreptësisht i kufizuar në laborator.

Komandanti IA u krijua për të marrë vendime në rast të mungesës së personelit dhe aftësive të komandës së lartë të PLA në fushatat e mëdha ushtarake. Është ndërtuar / krijuar nga Universiteti i Mbrojtjes Kombëtare në Shijiazhuang.

Sipas krijuesve të tij, IA tashmë është përfshirë në lojëra luftarake kompjuterike në shkallë të gjerë për Ushtrinë Çlirimtare Popullore (PLA). Gjenerali IA është i destinuar të marrë vendimet kritike të luftës në të ardhmen, në fushat e betejës me amerikanët.

Komandanti Ushtarak IA, sipas South China Morning Post:

Në lojërat e luftës kompjuterike në shkallë të gjerë që përfshijnë të gjitha degët e Ushtrisë Çlirimtare Popullore (PLA), komandantit të IA-së i është dhënë një fuqi e paparë supreme komanduese, duke u mësuar dhe duke u zhvilluar me shpejtësi në luftërat virtuale, në zhvillim të pafund.

Ky projekt kërkimor novator u zbulua publikisht në maj, në një botim në revistën kineze Common Control & Simulation. Ekipi i udhëhequr nga inxhinieri i lartë Jia Chenxing, tha se teknologjia e IA, ndërsa paraqet rreziqe në aplikimet ushtarake, ofron një zgjidhje “të zbatueshme”.

Teksa teknologjia IA fiton aftësinë për të marrë vendime të pavarura, njësitë e vendosura përpara, duke përfshirë dronët dhe qentë robotikë, kanë më shumë liri lëvizjeje dhe forcë fuqie.

Por fuqia e komandës në selinë qendrore mbetet fort në duart e njeriut. PLA ka përgatitur disa plane operacionale për konflikte të mundshme ushtarake në zona të tilla si Tajvani dhe Deti i Kinës Jugore.

Pse Kina kërkon komandantët e IA? Wion shkruan:

Ka shumë pak gjasa që Kina t’i vendosë këta komandantë të IA në ngjarjet aktuale luftarake në të ardhmen e afërt. Por ata janë të nevojshëm pasi Ushtria Çlirimtare Popullore (PLA) përballet me mungesën e komandantëve me përvojë dhe të lartë gjatë stërvitjeve luftarake.

Ai synon të funksionojë kur komandantët njerëzorë nuk janë të disponueshëm në simulimet dhe ushtrimet e luftës në shkallë të gjerë.

“Personaliteti i komandantit virtual mund të përmirësohet nëse është e nevojshme” tha ekipi i Jia.

Nën presionin e madh, njerëzit “përpiqen për të formuar një kornizë plotësisht racionale të vendimmarrjes nën afate të ngushta kohore”, vunë në dukje inxhinierët.

Vetë IA zbulon kërcënime të reja, ndërton plane dhe merr vendime optimale bazuar në situatën e përgjithshme, kur betejat nuk shkojnë mirë, ose kur rezultatet nuk janë të dëshiruarat. Ai gjithashtu priret të mësojë dhe të përshtatet si nga fitoret, ashtu edhe nga humbjet.

E gjithë kjo ndodh pa ndërhyrjen njerëzore, “me avantazhe të tilla si lehtësia e zbatimit, xhiroja e lartë dhe mbështetja për eksperimente të përsëritura”, tha ekipi i Jia.

Partia është ende autoriteti suprem.

Inteligjenca artificiale e re është krijuar për të mbështetur parimin afatgjatë të PLA dhe “Partia komandon armët”.

Megjithëse teknologjia IA po bëhet më e avancuar me kalimin e kohës, telekomanda e saj do të jetë gjithashtu në duart e njerëzve të lidhur me Partinë Komuniste Kineze.

Përparësitë e Gjeneral IA – Çfarë thonë kinezët!

Ekipi i Jia shpjegoi se Komandanti i IA është si një gjeneral me përvojë dhe brilant.

Sipas ekipit të tij, IA zotëron “aftësitë e duhura intelektuale, një karakter të qetë dhe të qëndrueshëm dhe aftësinë për të analizuar dhe gjykuar me qetësi situatat”.

Ata gjithashtu raportuan se IA nuk mori vendime emocionale ose impulsive dhe ishte i shpejtë për të hartuar plane praktike duke kujtuar nga memoria e tij, skenarë të ngjashëm vendimmarrjeje.

“Personaliteti i komandantit virtual mund të përmirësohet nëse konsiderohet e nevojshme”, shtuan ata.

Sipas ekipit, komandanti i IA tani përfshin njohuri empirike për vendimet luftarake në vend që të mbështetet vetëm në analiza të pastra. Kërkon për zgjidhje të kënaqshme, nxjerr nga kujtesa skenarë të ngjashëm dhe formulon shpejt një plan të zbatueshëm.

Megjithatë, siç thekson ekipi, njerëzit harrojnë. Kështu, shkencëtarët vendosën një kufi të madhësisë në bazën e njohurive të komandantit të IA për të imituar këtë dobësi. Disa njohuri hidhen në mënyrë programore kur kujtesa e IA tejkalon kufirin.

Për këtë qëllim, komandanti i IA lejon PLA të identifikojë kërcënime të reja, të hartojë plane dhe të marrë vendime optimale bazuar në situatën e përgjithshme, kur betejat përballen me sfida, ose prodhojnë rezultate të degraduara.
Për më tepër, ai mëson dhe përshtatet si ndaj fitoreve, ashtu edhe ndaj humbjeve.

Previous Story

Pse Zoti e Lejon të Keqen?

Next Story

Masakër në Krime, Godet Ukraina me Armë të NATOs - Dhjetra Civilë të Vdekur (Video)

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është