Si Vdiqën Dymbëdhjetë Apostujt?

/

Pjetri

E kryqëzuan! Për shkak se atje mundi në mënyrë të mbinatyrshme magjistarin Simon, ai u kryqëzua nga Perandori Neron me kokë poshtë (këmbët lart – kokë poshtë), siç e kërkoi vetë dhe kështu mori kurorën e pathyeshme të martirizimit, midis viteve 66 dhe 69, pasi la dy letra drejtuar Kishës së Krishtit.

Andrea

E kryqëzuan! Në Patra ai bëri shumë mrekulli dhe për shkak se shumë besuan në Krishtin, Prefekti i qytetit Aegeatis e gozhdoi Apostullin e Krishtit në një kryq me kokë poshtë dhe atje ai dha shpirtin. Pas shumë vitesh eshtrat e tij u transferuan në Kishën e Apostujve të Shenjtë në Kostandinopojë.

Jakobi i Zebedeut

e therën. Herod Agripa, për shkak të kokëfortësisë së tij, e vranë me thikë në vitin 44 pas Krishtit dhe kështu ai u bë martiri i dytë i besimit tonë pas Dëshmorit të Parë Stefan (43 pas Krishtit).

Joan Teologu

vdiq me vdekje natyrale. Kur u kthye në Efes u preh në paqe (rreth 95 vjeç). Më parë na la ungjillin e tij, tri letra dhe librin e Apokalipsit.

Filipi

e varën me kokë poshtë. U martirizua, i shpuar në kyçet e këmbës dhe i gozhduar në një pemë në Jerapolis. Për shkak të tërmetit që ndodhi, shokët e tij u liruan.

Bartolomeu

e kryqëzuan! Ai u kryqëzua nga të pafetë në Urbanoupolis. Aty e dorëzoi shpirtin dhe mori kurorën e martirizimit.

Thomas

e vranë me harqe. Mbreti i indianëve, sepse Thomai e pagëzoi djalin e tij, ai e burgosi ​​dhe në fund e dënoi me vdekje. Ushtarët e shpuan me shtiza.

Jakobi

Duke predikuar dhe kontrolluar njerëzit e paarsimuar, ai u var në një kryq dhe kështu ia dorëzoi shpirtin Perëndisë.

Simon Zeloti

e kryqëzuan!

Mateu

jobesimtarët e dogjën të gjallë në një furrë.

Juda Tadeus

e vranë me harqe. Ai shkoi edhe në Edesë, ku shëroi Toparkisin. Më në fund e varën dhe e vranë me shigjeta.

Matias (që zuri vendin e Juda Iskariotit)

vdiq me tortura të tmerrshme. Ai predikoi Ungjillin e Krishtit në Etiopi dhe pasi duroi shumë tortura nga jobesimtarët, e dorëzoi shpirtin e tij në duart e Zotit.

“Ja, unë po ju dërgoj
si dele në mes të ujqërve”
(sipas Mateut 10:16)

Previous Story

Çfarë Tha Vuçiç?

Next Story

Sistemi Zgjedhor Britanik i Padrejtë: Forca e Parë, e Djathta & Qendra e Djathtë, Por Morën 1/5 e Vendeve në Parlamentin Britanik

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është