Erdogan në Beograd: “Kemi Politikë të Balancuar – Perëndimi të Mos Provokojë Moskën”

“Serbia dhe Turqia kalojnë në një fazë marrëdhëniesh të arta bilaterale.”

Pritje mbresëlënëse i bëri presidenti serb Vuçiç, presidentit turk Rexhep Taip Erdogan. Gjatë ceremonisë zyrtare jashtë godinës qeveritare “Palata Srbije”, në momentin e dëgjimit të himneve kombëtare, u shkrepën pushkët 10 herë nga kështjella e Beogradit, për nder të presidentit turk.

Pas takimit kokë më kokë të dy presidentëve, presidenti rus deklaroi: “Serbia dhe Turqia kalojnë në një fazë marrëdhëniesh të arta bilaterale”.

Presidenti i Serbisë i dha rëndësi të veçantë rolit të presidentit Erdogan për zgjidhjen e çështjeve respektive me Bosnjën dhe Kosovën. Gjithashtu i mëshoi faktit se Turqia është një prej investitorëve më të mëdhenj në Serbi.

Vuçiç diskutoi me presidentit turk edhe çështje të bashkëpunimit ushtarak.

Çështja e energjisë gjithashtu u diskutua mes dy presidentëve që konkluduan se Turqia do të ndihmojë Serbinë në sektorin e energjisë elektrike, duke dhënë energji nga Turqi, mes Azerbajxhanit.

Ndërsa presidenti turk gjatë intervistës për shtyp tha se u diskutuan të gjitha çështjet e hapura dhe të pazgjidhura në Ballkan dhe u përqëndrua veçanërisht në çështjet me Bosnjën dhe Kosovën, duke deklaruar se: “Në Ballkan nuk mund të ketë më çështje të hapura”.

Ndërsa për luftën në Ukrainë presidenti turk ishte kritik me qëndrimin e disa vendeve të Perëndimit kundrejt Rusisë dhe theksoi se me qëndrimin e tyre e nxisin luftën, duke i bërë thirrje Perëndimit se: “Përsa kohë bëni një luftë të tillë sfidash dhe provokimesh kundër Rusisë, nuk keni për të patur rezultat”.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Kur Zelenski Prezantonte Emision në Televizion Rus (video)

Next Story

Shokon Perëndimin Intervista e Kryebashkiakut Belg

Latest from Info