Piramidat e Rusisë dhe Rrjeti i Piramidave në Tokë

Piramidat e Rusisë: Një herë dhe një kohë ekzistonte një rrjet piramidash në Tokë! A gjendet fuqia primare e universit brenda piramidave?

Jo vetëm në Egjipt, por pothuajse në çdo kontinent të botës, janë gjetur piramida gjatë gjithë historisë. Në Gadishullin rus Kola, arkeologët zbuluan dy piramida, të cilat, sipas vlerësimeve paraprake, janë dy herë më të vjetra se piramidat egjiptiane. Përveç kësaj, studiuesit gjetën pllaka të mëdha guri, të cilat, sipas vlerësimeve me rezerva, mund të ishin formuar në periudhat 4.000 deri në 9.000 vjet më parë.

Shkencëtarët madje hamendojnë se Gadishulli Kola mund të jetë shtëpia e qytetërimit më të vjetër në tokë. Piramidat janë plot mistere të pashpjegueshme, ndaj dhe frymëzojnë imagjinatën tonë edhe sot e kësaj dite. Nga vijnë dhe kush i ka ndërtuar? A mundet që një inteligjencë jashtëtokësore t’i ketë sjellë këto struktura misterioze në tokë, miliona vjet më parë?

Deri më sot, piramidat janë një mister për shkencën. Megjithatë, shumë studiues tani kanë përshtatur mendimin se këto ndërtesa duhet të kenë qenë dikur të një rëndësie të jashtëzakonshme dhe se dikur i shërbenin një qëllimi shumë specifik.

Madje, në Gadishullin e Kolës, arkeologët kanë zbuluar se piramidat janë rindërtuar të paktën tre herë, çdo herë duke u rritur në lartësi dhe janë vendosur në drejtimin lindje-perëndim, gjë që dëshmon gjithashtu se ato kanë pasur një funksion specifik – megjithatë ky funksion nuk është sqaruar akoma as sot.

Janë të shumtë shkencëtarët që besojnë se një qytetërim alien, mijëra apo ndoshta edhe miliona vjet më parë, ndërtoi këto struktura misterioze në mbarë botën.

Piramidat ruse

Gadishulli Kola është një vatër e mrekullive arkeologjike.

Ka pasur periudha kohore kur pjesa më e madhe e territorit verior të Tokës ishte e mbuluar nga shtresa akulli. Por Gadishulli Kola mund të ketë qenë mjaft i ekspozuar për t’u banuar.

Një qytetërim i formuar në veri të gadishullit shumë kohë më parë – shtatë deri në pesë mijë vjet para Krishtit. Pjesa tjetër e gadishullit ishte e pabanuar, deri në mijëvjeçarin e tretë para Krishtit.

Banorët e parë të Gadishullit të Kolës dallohen për ndërtimin e labirinteve të ndërtuara dhe strukturuara prej guri. Cilët ishin këta ndërtues të këtyre labirintheve? Cili ishte qëllimi i labirinteve? Një mendim thotë se labirintet ishin pika referimi -fenerë- për marinarët e lashtë. Të tjerë besojnë se labirinthet janë krijuar për rituale shamanike, ose si kurthe peshku. Ka të tjerë që besojnë se janë ndërtime astronomike / astrologjike.

Labirinti më i famshëm i Kolës ndodhet mbi Rrethin Arktik, “Labirinti i Babilonisë”. Besohet se është 4.000-vjeçar, por askush nuk mund ta thotë me siguri.

Vende të tjera veriore kanë ndërtuar gjithashtu labirinte të ngjashme.

Gjatë shekujve, popuj të ndryshëm erdhën në Gadishullin Kola, si: Samitë, Novgorodë dhe Pomorët Rusë. Gadishulli aktualisht është edhe sot nën juridiksionin rus.

Kur në Gadishullin Kola u zbuluan disa piramida të krijuara nga njeriu, piramidat natyrore në të gjithë veriun u panë me një tjetër sy. Ndoshta ato ishin piramida gurësh të krijuara nga njeriu, por këto të tjerat ishin “rritur”, krijuar gjatë shekujve.

Disa banorë të Gadishullit Kola mendohet të kenë ndërtuar piramida dykatëshe prej guri, që 9.000 vjet më parë dhe sigurisht që janë mrekulli ndërtimi. Muret janë prej guri të punuar me dorë, si dhe gurët themeleve dhe mureve të një rezervuari uji. Piramidat Ruse, të ngjashme me ato në Amerikën Qendrore dhe Jugore, janë dy herë më të vjetra se Piramidat e Egjiptit!

Ekspeditat arkeologjike të viteve të fundit janë ndërprerë. Zona është shumë e vështirë. Interesi për financim është e ulët dhe popullsia e rajonit ra, sidomos pas rënies së Bashkimit Sovjetik. Prandaj, nuk ka shumë burime njerëzore ose të tjerë aktorë në dispozicion për të ndihmuar.

Ndërsa dy nga shkencëtarët më të interesuar për to, vdiqën vite ende pa përfunduar kërkimin e tyre për piramidat. Ata ishin në gjendje të rikuperonin edhe disa nga objektet tërheqëse, duke përfshirë punimet metalike, me një dizenjim të ndërlikuara, brenda labirintheve.

***

Studiuesit tani besojnë se kanë zbuluar edhe piramida në Antarktidë. Një imazh satelitor tregon katër anët e ndryshme të një strukture piramidale pranë Shackleton Ridge, e cila, e parë nga ajri, i ngjan Piramidës së Madhe të Gizës – por ende nuk është vërtetuar nëse kjo është një strukturë e krijuar nga njeriu.

Piramida është një nga mrekullitë e botës së lashtë dhe duket se shumica e shkencës ende nuk e kupton atë, të paktën përsa i përket përdorimit të saj në kohët e lashta.

Autori amerikan Michael Salla beson se piramidat dikur janë përdorur për prodhimin e energjisë, se mund të ketë pasur edhe një sistem piramidash energjie të shpërndara në të gjithë planetin.

M. Salla gjithashtu argumenton se ndërtuesit e piramidave ishin nga qytetërime jashtëtokësore që sollën këtë lloj teknologjie në Tokë, nga planeti i tyre i origjinës. Erich van Däniken e ka formuluar tashmë këtë teori në librin e tij të vitit 1989 “Sytë e Sfinksit”.

A ishin piramidat rezerva gjigante energjie?

Në të kaluarën kishte shumë spekulime për vetitë energjetike të formës së piramidës – megjithatë, shumica dërrmuese e shkencëtarëve ende i konsiderojnë këto teori të çmendura.

Piramidat e Gizës së Egjiptit janë deri tani më të famshmet e llojit të tyre dhe egjiptologjia akademike ende këmbëngul se ato ishin thjesht vende varrimi për faraonët e Dinastisë së 4ët, megjithëse deri më sot nuk është gjetur asnjë provë.

Gjithësesi, është për t’u habitur që nuk ka mbishkrime apo dekorime brenda piramidave të Gizës që mund të japin ndonjë të dhënë. Arkitektura e tyre, nëse mund ta përdorim këtë fjalë, të kujton më shumë qëllime thjesht praktike, apo teknike.

Por ndoshta sekreti i piramidës qëndron në vetë fjalën: Në përkthimin e greqishtes së lashtë, “pyr” do të thotë zjarr / vetëtimë dhe “ama” do të thotë mal, dhe faktikisht forma e piramidës në thelb është një mal me majë. Pra, a është vërtet piramida një termocentral gjigant që tërheq rrufetë, ushqen energjinë elektrike dhe përfundimisht e shndërron atë në energji elektrike të shërbimeve?

Dr. Artur Lipinski në librin e tij “Enigma e piramidës” shkruan: “Më në fund u zgjidh?” Lipinski beson se piramidat mund të kenë shërbyer si rrufembledhëse, duke ruajtur energjinë e rrufeve në vetvete.

Megjithatë, teori të tjera thonë se piramidat u ndërtuan si pompa hidraulike të ujit për të nxjerrë ujërat nëntokësore.

Boshtet kanë një ngjashmëri të jashtëzakonshme me Kullën Wardencliyffe të Nicola Tesla, pasi në të dyja rastet një tunel zbret në ujërat nëntokësore. Në këtë rast, kjo mund të nënkuptojë se energjia e lirë nuk vjen nga vetëtimat, rrufetë, siç supozohet, por nga toka.

Shkencëtarët kanë zbuluar se një fushë elektrike ende mund të matet rreth Piramidës së Madhe të Gizës. Kutia e zbrazët e gurit që mendohej më parë të ishte një arkivol, mund të jetë në fakt një kondensator superpërçues.

Nikola Tesla e dinte se toka dhe atmosfera mund të përdoreshin për të gjeneruar energji elektrike duke i ngarkuar ato me elektricitet statik. Ku i mori Tesla njohuritë? Nëse supozojmë se kjo njohuri ishte e njohur shumë kohë më parë, atëherë ndoshta energjia me valë ekzistonte jo vetëm në Egjiptin e lashtë, por në të gjithë botën mijëra vjet më parë.

Piramida e Zezë e Alaskës

Ndryshimi i peizazhit. “New Times” raportuan në numrin e tyre të 22 majit 1992 për një strukturë ende misterioze në Alaskë që ndodhet 95 kilometra nga mali McKinley. Është një piramidë e zezë që thuhet se është edhe më e madhe se piramida e Keopsit në Egjipt. Deri më sot, studiuesit nuk kanë qenë në gjendje të përcaktojnë se si funksionon piramida, sa e vjetër është ose kush e ka ndërtuar atë.

Piramida misterioze ndodhet në një zonë të kufizuar dhe ka një vlerësim sigurie të projektit Manhattan, por deri më sot askush nuk e di pse qeveria po e mban atë kaq të fshehtë.

Ndërtesa besohet të jetë të paktën disa mijëra vjeçare dhe mund të jetë përdorur dikur për të prodhuar energji elektrike, por saktësisht sesi ka funksionuar, kjo mbetet një mister i pazgjidhur edhe sot e kësaj dite.

Studiuesja amerikane e UFO-ve dhe regjisorja Linda Moulton Howe mësoi nga një punonjës i “Western Electric” se kompania u punësua nga qeveria në vitin 1984 për të kuptuar sesi funksiononte objekti, por ekspertët e “Western Electric” kanë sekretin mesa duket, por nuk e tregojnë.

Studiuesja e UFO-ve dyshon gjithashtu se një qytetërim i panjohur më parë, ndoshta edhe një alien, dikur ndërtoi një rrjet të tërë piramidal që dikur mund të përdorej për të prodhuar energji elektrike.

Studiuesi dhe autori Robert Bauval gjithashtu arriti në përfundimin se duhet të konsiderohet se inteligjenca jashtëtokësore solli piramidat në tokë. Në librin e tij “Misteri i Orionit”, Bauval shkroi se pozicionet e piramidave egjiptiane dhe madhësitë e tyre të ndryshme korrespondonin saktësisht me pozicionet dhe madhësitë e tre yjeve Alnitak, Alnilam dhe Mintake në konstelacionin Orion, dhe se vrimat në piramida ishin në linjë me pikat kulmore të yjeve.

Kush e zgjidh misterin e piramidës…

Përveç kësaj, studiuesi i UFO-ve zbuloi se distancat midis dhomave të mëdha korrespondojnë saktësisht me distancat midis Tokës, Marsit dhe unazës së asteroidit Phaethon. Shkencëtarë të tjerë kanë zbuluar se piramidat veprojnë si një lloj gypi për energjinë e dritës dhe fotonit, e cila absorbohet nga toka dhe drejtohet lart në hapësirë.

Në këtë mënyrë, një piramidë është në gjendje të përqendrojë dhe shpërndajë energjinë fotonike. Përveç kësaj, me ndihmën e një piramide, është e mundur të kapni valë dhe fusha të ndryshme, siç është fusha magnetike e tokës, t’i lidhni ato dhe t’i rrezatoni përsëri në majë.

Valët që rrjedhin në një piramidë gjithashtu përkulen në skaje. Këto të ashtuquajtura valë cilindrike devijohen drejt majës së piramidës nga presioni i valëve të mëposhtme, ku ato kombinohen për të formuar një valë të vetme spirale që rrezaton në majë.

Kjo mund të jetë prova përfundimtare se piramidat e shpërndara rreth Tokës ishin me të vërtetë dikur forca elektrike gjigante të lidhura me të gjithë universin, gjë që është gjithashtu një shpjegim më logjik se përse ka piramida edhe në planetë të tjerë dhe në satelitë, si Hëna dhe Marsi.

Piramida në Alaskë u zbulua që në vitet 1950, kur një burim i energjisë elektromagnetike të panjohur u bë i njohur në zonë. Studiuesit zbuluan se energjia e ka origjinën nga një pikë e vetme. Piramida gjigante u gjet përfundimisht në një thellësi prej 40 metrash, por edhe sot e kësaj dite ajo ngre më shumë pyetje sesa jep përgjigje.

Për shembull, pse është ndërtuar nën tokë? Një përgjigje e mundshme do të ishte se ajo ishte ende në sipërfaqen e tokës përpara Epokës së Akullnajave. Një shpjegim tjetër do të ishte se ajo ishte ndërtuar qëllimisht nën tokë – për çfarëdo arsye.

Fakt është që historia evolucionare e tokës duhet të rishqyrtohet tërësisht vlen gjithashtu një angazhim i veçantë mbi dhe për ndërtimin e piramidave, të cilat ndoshta mund të na japin një shpjegim të rëndësishëm për prodhimin e energjisë. Dhe sigurisht që Marsi nuk është i vetmi planet në univers ku mund të gjenden piramida. Piramidat funksionojnë sipas ligjeve dhe fizikës së universit dhe për këtë arsye janë pjesë e historisë gjithëpërfshirëse të krijimit.

Një fjalë e urtë e vjetër arabe thotë: “Kushdo që zgjidh misterin e piramidave, njeh shpirtin e njeriut.”

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

"Bombë" Globaliste: Ndalohen Reklamat e Mishit në Europë

Next Story

Krak Ekonomik: 40 Industri të Metaleve në Europë Deklarojnë Mbylljen për Shkak të Sanksioneve Kundër Rusisë

Latest from Info

Melina Merkuri

Personaliteti Melina Merkuri u dallua jo vetëm si aktore, por edhe si politikane me luftën e