Britania si Bashkimi Sovjetik Dikur: “Mund të Blesh Deri në 3 Produkte të Një Lloji”!

Britanikët jetojnë papritmas në ‘Bashkimin Sovjetik’.

Britanikët kanë filluar të jetojnë në ‘Bashkimin Sovjetik’ të viteve 1980, pasi u vendos një kufi në numrin e produkteve që konsumatorët mund të blejnë nga zinxhiri i tretë më i madh i supermarketeve në Britani, me pothuajse 600 dyqane në vend dhe ndërkohë që inflacioni vazhdon të jetë galopant.

U vendos një kufi prej tre produktesh nga secila kategori, duke thënë se kufizimi do të zbatohet për një kohë të shkurtër, por siç e dini asgjë nuk është e përkohshme, pasi është shumë e lehtë për t’u bërë nëse jo e përhershme, afatgjatë.

Situata të kujton këngën legjendare të Beatles “Back in the U.S.S.R” (Kthehu në Bashkimin Sovjetik) pasi shoqëritë perëndimore ndryshuan sistemin e tyre ekonomik dhe politik pa e kuptuar dhe tani në vend të kapitalizmit kanë neokomunizmin, në të cilin shtesat dhe kuponat do të mbizotërojnë në të gjitha mallrat.

Dhe e gjithë kjo për të luftuar kundër Rusisë “së keqe” dhe “të keqit” Putin.

“Ne na pëlqen që ju të doni vetëm produktet bazë dhe po punojmë shumë – shkruhet në disa rafte në Asda – për të siguruar që klientët tanë të marrin atë që u nevojitet, ndaj ne po i kufizojmë blerjet në 3 nga çdo produkt, për klient, për një kohë të shkurtër.”

Vihet re se gama e plotë e produkteve, gati 300 në total, përfshirë mishin, peshkun dhe artikujt e higjienës, pritet të dalë në fund të vitit. Shembujt përfshijnë: fasulet e kuqe për 0,33 £, kanaçe me karota të prera për 0,23 £, qese patate 2,5 kg për 0,99 £ dhe pako 400 g proshutë për 1,69 £.

Çmimet e ushqimeve dhe pijeve joalkoolike u rritën me 12.7% në këto shtatë muaj të vitit në Britani.

Konkretisht midis qershorit dhe korrikut, ato u rritën me 2.3%, duke shënuar ndryshimin më të madh mujor që nga maji i vitit 2001. Prandaj, konsumatorët po i drejtohen gjithnjë e më shumë markave më të lira, apo edhe do të ndryshojnë produktet që blejnë, pasi disa kategori ushqimore si mishi, po shtrenjtohen vazhdimisht.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

90 Minuta Bisedë Putin - Scholz - Gjemani në Botën e tij: "Tërhiquni nga Ukraina"

Next Story

Rusët "Djegin" Sërish Qendrat e Prodhimit të Energjisë - Ngrijnë Sulmet Ukrainase

Latest from Info