Trump apo Biden?

/

Sondazh: Donald Trump performon më mirë se Biden në çështjet kryesore të drejtimit të SHBAve.

Ish-presidenti Donald Trump vazhdon të jetë më i mirë se Presidenti Joe Biden për një sërë çështjesh kyçe, zbuloi një sondazh i Harvardit CAPS – Harris, i bërë në shtator 2022.

Vlerësimi i përgjithshëm i miratimit të Biden është “nën ujë”, pasi shumica, 55%, nuk e miratojnë performancën e tij në detyrë, krahasuar me 41% që e miratojnë atë.

Megjithatë, Biden nuk arrin të marrë mbështetje të konsiderueshme për një sërë çështjesh kyçe me të cilat përballet vendi. Ndoshta për më tepër, vlerësimet e Trump në janar 2021 vazhdojnë të tejkalojnë vlerësimet aktuale të miratimit të Biden.

Për shembull, Trump pa një vlerësim 56% të miratimit për ekonominë në janar 2021. Vlerësimi i Biden për ekonominë në shtator 2022 është vetë 37%, duke rënë nga 61% që ishte në shkurt 2021, menjëherë pas marrjes së detyrës.

Kjo prirje vazhdon për një sërë çështjesh teksa Biden është ende në gjysëm të rrugës së Presidencës:

Mbështetje në Punësim:
Trump _ Janar 2021: 58% e miratojnë;
Biden _ Shtator 2022: 44% e miratojnë;

Lufta kundër Terrorizmit
Trump _ Janar 2021: 55% e miratojnë;
Biden _ Shtator 2022: 42% e miratojnë;

Punë të Jashtme
Trump _ Janar 2021: 52% e miratojnë
Biden _ Shtator 2022: 40% e miratojnë

Administrimi i Qeverisë
Trump _ Janar 2021: 49% e miratojnë
Biden _ Shtator 2022: 41% e miratojnë

Biden ka avantazhin vetëm në një kategori, duke e udhëhequr Trumpin me dy pikë në reagimin ndaj koronavirusit kinez.

Biden sheh gjithashtu vlerësime të ulëta të miratimit për krimin dhe krimin e organizuar, 38% dhe për çështjen e inflacionit, 36%. (Të dhënat për këto dy tema nuk ishin të disponueshme për Trump në janar 2021.)

Sondazhi u krye në muajin shtator 2022.

E megjithëse Trump vlerësohet nga amerikanët dhe ka epërsi në përqindje, është e mjerueshme që ende një 35%-40% e popullsisë amerikane mbështesin Biden, leftizëm, globalizëm, mbështesin me pak fjalë këtë situatë brenda Amerikës, por edhe jashtë saj.

Ja kanë arritur për disa dekada të “prodhojnë” individë të deforumuar për nga gjykimi dhe kryesisht inaktive sociologjikisht, si dhe kanë bërë maksimumin për ta bërë amerikanin, individ ‘konsumator’.

Sot, është dita dhe koha e amerikanëve, e popullit të flasë dhe të çohet për të shpëtuar botën nga Lufta e Tretë Botërore, sepse marrëzia e Amerikës, për inerci NATOs, po cënojnë ekuilibra gjeopolitikë në Europë dhe në botë dhe po ndjellin luftë.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Një Dokument që Nuk Duan ta Shikoni

Next Story

Fundi i "Luftës me Doreza"? - Forcat Ajrore Ruse Godasin Kievin

Latest from Info