Klaus Schwab: Kush do ta Sundojë Planetin?

/

As Rusia, as SHBA, as Kina!

Cilin shtet do të përdorë Qeveria Botërore për t’u imponuar në planet dhe për të kontrolluar inteligjencën artificiale që kërkohet për të koordinuar Qeverisjen Botërore?

Asnjë! Pasi, siç la të kuptohet, kreu i Forumit Ekonomik Botëror Klaus Schwab, as SHBA, as Kina, as Rusia nuk do të sundojnë, sepse qëllimi është që superfuqitë të pushojnë së ekzistuari, që shtetet të shfuqizohen dhe të zëvendësohen me komunitete, të cilat pritet të qeverisen nga INTELIGJENCA ARTIFICIALE në emër të një diktatori botëror!

Në vitin 2019, Schwab ka deklaruar, domethënë përpara se kriza globale të arrinte kulmin, si sot, në “India Today”, pas pyetjes së drejtuar atij: “Kush do ta udhëheqë realisht revolucionin e 4ët industrial dhe teknologjitë e tij, siç është Inteligjenca Artificiale? Kina?”

Schwab u përgjigj: “Duhet të bëjmë edhe një herë një diferencim, nga njëra anë kemi kapitalizëm shtetëror, nga ana tjetër kemi kapitalizëm aksioner ose privat, pra kemi një konflikt mes dy sistemeve.

Unë besoj se e ardhmja nuk do t’i përkasë as kapitalizmit shtetëror (Kina, SHBAja ndërkombëtare), as kapitalizmit privat (Rusia, SHBAja Trumpiste), por do t’i përkasë asaj që unë e quaj “kapitalizmit të palëve të interesuara”, të kombinuara me “përgjegjësinë sociale”, domethënë sistemi i ri vjen në planet, të cilit të gjithë, majtas dhe djathtas, do t’i bashkohen për të marrë pjesë në shoqërinë globale! Në komunitete, e mira sublime do të jetë “përgjegjësia sociale”, e cila do të përcaktohet nga fuqia botërore. Liria individuale do të pushojë së ekzistuari”.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Eklipsi i Pjesshëm Diellor, Sot, 25 Tetor 2022

Next Story

"Bomba e Pistë" Radioaktive Prodhohet në Ukrainë

Latest from Info