Serbia Ble nga Greqia Avionë Ushtarakë ‘Mirage 2000-5 Mk2’

/

Shitja e avionëve ushtarakë ‘Mirage 2000-5 Mk2’ Serbisë, kjo diskutohet nga Greqia për të financuar më pas blerjen nga ana e tyre të disa avionëve ushtarakë franzezë ‘Rafale’, shtesë!

Me ndërmjetësimin e Francës do të shtyjë shitjen edhe të pjesës tjetër të avionëve ‘Mirage 2000EGM/BG’ tek Serbia. Informacionet rreth negociatave me Serbinë për t’i shitur të gjithë ‘Mirage 2000-5 Mk2’ të Forcave Ajrore Greke, Forcave Ajrore Serbe, për të financuar më pas blerjen e ‘Rafale F.3R’ nga Franca, kanë vërshuar zyrat e GEA orët e fundit.

Iniciatorët e marrëveshjes janë francezët e Dassault, të cilët po tentojnë t’i shesin Serbisë avionët grekë, si kompensim për të na marrë “çmim më të mirë” për ‘Rafale’.

Por a është me të vërtetë ky shkaku? Sepse sa më sipër duket tejet naive! Duket se diçka tjetër ndodh, Franca është e interesuar të forcojë ushtarakisht Serbinë. Pse pikërisht tani? Kjo është një çështje që duhet të zgjojë palën kosovare dhe atë shqiptare.

Francezët shkuan në Tanagra (qendra greke e aviacionit ushtarak) të premten, fluturuan me ‘Mirage 2000-5 Mk2’, i pëlqyen këta avionë (dukshëm më efikasë dhe më të kompletuar se avionët ‘MiG-29’, të viteve 1990, që kanë serbët) dhe kështu bisedimet janë në vazhdim.

Image

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Lëvizja Aktiviste "Just Stop Oil" Një Tjetër Investim Leftist Globalist - Sulm Artit

Next Story

SHBA/Zbulim: Individët e Vaksinuar Janë Një Specie e Re

Latest from Info