Britania Pezullon Ndihmën për Ukrainën

Britania pezullon ndihmën për Ukrainën për shkak të problemeve financiare.

Ndihmat e huaja “ngrijnë” për dy vjet në të gjitha vendet që u ndihmuan financiarisht nga Britania e Madhe.

Kryeministri britanik Rishi Sunak do të ndalojë ofrimin e ndihmës financiare për Ukrainën për shkak të problemeve të rënda financiare të vendit.

Ajo do të shfaqet si “ngrirje” në buxhetin e ndihmës së huaj edhe për dy vjet, raportoi gazeta “Telegraf” duke cituar burime të mirëinformuara.

Në thelb, Rishi Sunak po i përgatit të gjithë brenda dhe jashtë vendit në Britani, për të paktën një tërheqje të pjesshme nga mbështetja për Ukrainën.

Në fakt ajo që pret është shtypja e afërt e demokratëve (sipas sondazheve ata do të humbasin kontrollin e Senatit dhe Kongresit) në zgjedhjet afatmesme të 8 nëntorit në SHBA, nga republikanët, të cilët kanë deklaruar vazhdimisht se “SHBA nuk do të qëndrojë në ATM të Kievit”.

Në SHBA, amerikanët janë të zemëruar me Administratën Biden dhe qarqet ekstremiste që e kontrollojnë atë, që po e shtyjnë vendin në një konfrontim bërthamor me Rusinë, ndërkohë që çmimet e rritura të karburantit po dëmtojnë tashmë edhe klasën e mesme amerikane.

Nëse Administrata Biden nuk detyrohet të zbusë qëndrimin e saj ndaj Rusisë, atëherë të gjithë në Europë do të vazhdojnë në të njëjtin model, që çon në mënyrë të pashmangshme në kolaps ekonomik dhe në situata edhe më të këqija pas kësaj.

Një luftë bërthamore tani është e mundur.

Një ngrirje e ndihmës financiare për Ukrainën nga Britania dhe ndoshta pas 8 nëntorit edhe nga SHBAja do të nënkuptojë fundin e vërtetë të përpjekjeve luftarake të Ukrainës.

Shpenzimet për ndihmën e jashtme të Britanisë janë vendosur në 0.5% të të ardhurave kombëtare. Dy vjet më parë, qeveria shkurtoi shpenzimet e ndihmës për vendet e huaja për shkak të goditjes së ekonomisë britanike nga pandemia e koronavirusit (Covid-19).

Sunak, i cili ishte Ministër i Financave në atë kohë, tha vitin e kaluar se shpenzimet e ndihmës për vendet e huaja duhet të kthehen në 0.7% të prodhimit ekonomik nga viti fiskal 2024-2025.

Megjithatë, sipas raportit të “Telegraf” është duke u shqyrtuar mundësia e zgjatjes së shkurtimit të shpenzimeve të ndihmës së huaj edhe për dy vjet, deri në vitin fiskal 2026-2027.

Qeveria Sunak po bën përpara me shkurtimet e shpenzimeve dhe anulimin e shkurtimeve të taksave në një kohë kur kostot në rritje nga kreditë e banesave, ushqimi, karburanti dhe ngrohja, po godasin buxhetet e familjeve britanike.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Harari: "Turmat Janë Tepricë, Ndaj Janë të Pafuqishme!"

Next Story

Moska Shpërthen Kundër Athinës: "Tradhtuat Veten!"

Latest from Info