Emiratet BA, Perëndimit: “Nëse Doni më Shumë Naftë, Na Telefononi!”

/

Emiratet e Bashkuara Arabe i kanë thënë sot Perëndimit tekstualisht: ‘Nëse doni më shumë naftë, na telefononi’.

Në mënyrë të qartë dhe vertikalisht goditëse, Emiratet e Bashkuara Arabe, një nga prodhuesit kryesorë të OPEC+, ua bënë të qartë SHBAve dhe vendeve të tjera perëndimore se, “nafta është atje” ata thjesht duhet të paguajnë çmimin e vendosur nga organizata për ta blerë atë.

Domethënë nuk ka mungesë të naftës në mbarë botën, thjesht prodhimi u ul për numër fuçish në ditë, për të mbështetur çmimin e saj pas hapjes së rezervave strategjike të SHBAsë, që çoi në një ulje të dukshme të çmimit të fuçisë.

Ministri i Energjisë së Emirateve të Bashkuara Arabe Suhail al-Mazroui tha sot se aleanca OPEC+ është e përkushtuar t’i sigurojë botës naftën që i nevojitet dhe se “ne jemi vetëm një telefonatë larg nëse ekzistojnë kushtet”.

Logjika e vendeve të OPEC+ ndaj vendeve të Perëndimit është se “meqenëse keni naftë mund të konsumoni prej saj, por ne duhet të mbështesim çmimet e produktit tonë. Nëse ka mungesën më të vogël, thjesht dhe qartë, me një telefonatë do ta kompensojmë”.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Për Herë të Parë në Histori (S-70 Okhotnik)

Next Story

80% e Kievit Pa Ujë të Pijshëm

Latest from Info

Melina Merkuri

Personaliteti Melina Merkuri u dallua jo vetëm si aktore, por edhe si politikane me luftën e