Po Thahen Lumenjtë – Kohë Biblike

/

Disa lumenj nëpër botë po thahen, ndërkohë që në zona të tjera kemi rreshje shiu të niveleve përmbytëse, fenomene që vështirë se shpjegohen.

Të ecësh mbi lumë, këto janë pamje apokalitike, që përshkruan një situatë të vështirë me të cilën duhet të përballen disa popuj dhe qeveri.

Mungesa e shiut në disa zona dhe të nxehtit po thajnë lumenj në SHBA, Europë, Azi dhe Lindjen e Mesme. Shumë prej tyre po shterojnë, prurjet e ujit janë shumë të ulta. Pjesët e shtratit të lumit po dalin në sipërfaqe dhe këto po bëhen pamje të zakonshme. Disa lumenj janë aq të tharë, saqë janë bërë praktikisht rrugë kalimi.

Kriza klimatike e shkaktuar nga njeriu po nxit motin ekstrem në të gjithë globin, apo diçka tjetër po ndodh, përtej njeriut, teksa në të njëjtën kohë në disa rajone të globit kemi përmbytje?

Pamje nga disa lumenjë nëpër kontinente:

Nasa images show extreme withering of Lake Mead over 22 years | Climate  crisis | The Guardian
Lumi Kolorado (Fotografi krahasimore 2000, 2021, 2022)
In pictures: Europe's mighty rivers are drying up in the climate-driven  drought | Euronews
Lumi Danub (2022)
Drought in Europe: Shipping threatened in Germany as Rhine water levels  continue to drop | Euronews
Lumi Rin (Gjermani, 2022)
A man walks on the dry riverbed of Sangone river, a tributary of the Po river, which experiences its worst drought for 70 years, in Beinasco, Turin, Italy June 19, 2022. REUTERS / Massimo Pinca
Lumi Po (Torino, Itali, 2022)
China hit by drought, floods, as Yangtze River runs dry - The Washington  Post
Lumi Yangtze (Kinë, 2022)

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Tragjedi në Filipine nga Përmbytja

Next Story

Miniera që Kërkon Europa

Latest from Info