Kryeministri Britanik i Jep Fund Personave Trans

/

Kryeministri i ri britanik R. Sunak “i jep fund” ligjërisht personave LGBTQ+: “Ka vetëm seks biologjik, jo persona trans. Ne jemi të vendosur t’i japim fund shplarjes së trurit”, tha ai në një fjalim.

Kryeministri i ri i Britanisë Rishi Sunak dhe udhëheqësi i Partisë Konservatore kundërshton ekzistencën e një gjinie të tretë dhe planifikon të heqë mbrojtjen ligjore për personat transgjinorë nga Akti i Barazisë i cili u prezantua në vitin 2010.

Sipas ‘Telegraph’, R Sunak planifikon “të rishikojë Aktin e Barazisë për ta bërë të qartë se gjinia nënkupton vetëm seks biologjik”.

Aktualisht, ligji mbron të gjithë njerëzit nga diskriminimi, ndërsa personat transgjinorë mbrohen pavarësisht nëse i janë nënshtruar ose synojnë t’i nënshtrohen ndryshimit të gjinisë mjekësore dhe pavarësisht nëse kanë apo jo një Certifikatë të Njohjes Gjinore (GRC).

Në fillim të këtij viti, R. Sunak në një fjalim kishte shprehur planet e tij për “të riparuar” Aktin e Barazisë, duke thënë:

“Ne jemi të vendosur t’i japim fund shplarjes së trurit, vandalizmit dhe të treguarit me gisht.

Shumë shpesh, legjislacioni ekzistues përdoret për t’u angazhuar në inxhinieri sociale, për të cilën askush nuk ka dhënë pëlqimin e tij.

Shkelësi më i keq në këtë drejtim është Akti i Barazisë 2010, i hartuar gjatë ditëve të qenve të qeverisë së fundit laburiste.

Ai ishte një kalë trojan, që lejonte çdo lloj marrëzie të depërtonte në jetën publike. Duhet të ndalet!

Qeveria ime do të rishikojë aktin për të siguruar që ne të mbajmë mbrojtjen ligjore”.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Portreti i Muajit Nëntor

Next Story

Ushtria Serbe Në Gadishmëri - Do të Hyjnë në Kosovë?

Latest from Info

Vjen Krizë Bankare?!

Deutsche Bank: “Një krizë e madhe krediti po vjen, me një valë falimentimesh dhe kredish problematike”.