Lufta e I Botërore – Statistika – Vendet që Kanë Sakrifikuar për Europën e Sotme

Forca ushtarake dhe humbje.

VendetTotal ForcashTë VdekurTë PlagosurPengje & të HumburHumbje në TotalPërqindje e Humbjeve
Aleanca
Rusi12.000.0001.700.0004.950.0002.500.0009.150.00076,3
Britani e Madhe8.904.467908.3712.090.212191.6523.190.23535,8
Francë8.410.0001.357.8004.266.000537.0006.160.80073,3
Itali5.615.000650.000947.000600.0002.197.00039,1
SHBA4.355.000116.516204.0024.500323.0188,1
Japoni800.00030090731.2100,2
Rumani750.000335.706120.00080.000535.70671,4
Serbi707.34345.000133.148152.958331.10646,8
Belgjikë267.00013.71644.68634.65993.06136,9
Greqi230.0005.00021.0001.00027.00011,7
Portugali100.0007.22213.75112.31833.29133,3
Mal i Zi50.0003.00010.0007.00020.00040,0
Total42.188.8105.142.63112.800.7064.121.09022.064.42752,3
Forcat Qendrore
Gjermani11.000.0001.773.7004.216.0581.152.8007.142.55864,9
Austro-Hungari7.800.0001.200.0003.620.0002.200.0007.020.00090,0
Perandoria Otomane2.850.000325.000400.000250.000975.00034,2
Bullgaria1.200.00087.500152.39027.029266.91922,2
Total22.850.0003.386.2008.388.4483.629.82915.404.47767,4
Total i Përgjithshëm65.038.8108.528.83121.189.1547.750.91937.468.90457,5
Sipas raportit të Departamentit të Luftës së SHBA të 1 shkurtit 1924.
Viktimat e SHBA-së të korrigjuara nga Qendra për Shërbimet Statistikore të Zyrës së Sekretarit të Mbrojtjes më 7 nëntor 1957.

Forcat ushtarake të forcave të armatosura më 4 gusht 1914

VendiDivizionet
e Rregullta
të Ushtrisë
Forca
të Tjera
Ushtarake
të Armatosura
Total
i Forcave
Ushtarake
Forcat Qendrore
Gjermani98 (8)27 brigada në terren1.900.000
Austro-Hungari48 (6)450.000
Aleanca
Rusi102 (6)1.400.000
Francë72 (5)1.290.000
Serbi11 (3)190.000
Belgjikë7 (1)69.000 ushtri mbrojtëse / gardiane186.000
Britani e Madhe6 (1)14 departamente e ushtrisë jashtë territorit120.000
* Në kllapa numri i ushtrive.

Forcat e marinës së Gjermanisë dhe Britanisë.

Llojet e AnijeveBritanikeGjermane
Luftanije “dreadnought”2014
Kryqëzorë të rëndë94
Luftanije të tipit të vjetër3922
Kryqëzarë të blinduar349
Kruisera (të mesëm dhe të lehtë)6441
Shkatërruesit301*144
Nëndetëse6528
* Përfshihen edhe shkatërruesit e Kanadasë, Australisë dhe Zelandës së Re.

Forcat luftarake më 4 gusht 1914.

ΠόροιForcat e QendrësAleatët
Popullsi (në milionë)115,2265,5
Prodhimi i Çelikut (në milionë ton metërkub)1715,3
Njësitë menjëherë në dispozicion për mobilizim146212
Luftanije moderne2039

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Ja si Shpiken Festa Konsumatore

Next Story

Mark Zuckerberg Shkarkoi 11 Mijë Punonjës nga Facebook

Latest from Info