Këshilltari i Putin: “Fati i Mbarë Njerëzimit Varet nga Zgjedhjet Amerikane”!

/

Çfarë tha këshilltari i Putinit?

Alexander Dugin, i cili ka kontakte të ngushta me Kremlinin dhe këshillon presidentin rus Putin, përmendi zgjedhjet amerikane të nëntorit 2024!

Ndër të tjera ai i shkruan për Ria Novosti:

Zgjedhjet e ardhshme presidenciale në SHBA, të planifikuara për t’u mbajtur më 5 nëntor 2024, janë të një rëndësie të madhe. Fati jo vetëm i Shteteve të Bashkuara, madje edhe i gjithë Perëndimit, por i gjithë njerëzimit varet kryesisht nga rezultati i tyre.

Bota është në prag të një lufte bërthamore, një lufte të plotë dhe totale të tretë botërore midis Rusisë dhe vendeve të NATO-s dhe kush do të udhëheqë Shtëpinë e Bardhë për mandatin e ardhshëm do të përcaktojë përfundimisht nëse njerëzimi ekziston, apo jo.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme t’i hedhim një sy dy kandidatëve në këto zgjedhje dhe të kuptojmë platformat dhe pozicionet e tyre.

Biden, sigurisht, është sot një person me aftësi të kufizuara, të dobëta, me shenja të dukshme të demencës senile. Por, çuditërisht, kjo nuk bën pothuajse asnjë ndryshim. Biden është vetëm një dritare për elitat politike të Partisë Demokratike, të vendosura në pushtet në Shtetet e Bashkuara! Pas tij është një grup koheziv ndërkombëtaristësh (nganjëherë i quajtur “qeveria botërore”), duke bashkuar jo vetëm pjesën më të madhe të shtetit të thellë amerikan (Deep State), por edhe elitat internacionaliste në Europë dhe në mbarë botën.

Ideologjikisht, Biden i përket globalizimit (ndërkombëtarist), pra nën sundimin e elitave teknokratike internacionaliste me shfuqizimin e shteteve-kombe sovrane dhe përzierjen e plotë të popujve dhe feve, bota so të jetë një Kullë e re e Babelit.

Të krishterët ortodoksë dhe shumë tradicionalistë të krishterë të besimeve të tjera natyrisht e shohin këtë si “ardhjen e Antikrishtit”. Globalistët (Yuval Harari, Klaus Schwab etj.) flasin hapur për nevojën e zëvendësimit të njerëzimit me inteligjencën artificiale dhe kiborgët. Asgjë nuk varet personalisht nga Biden në realizimin e këtij projekti. Ai nuk merr vendime, por luan vetëm rolin e përfaqësuesit të autorizuar të selisë ndërkombëtare të globalizimit botëror.

Trump, ndryshe nga Biden, është një personalitet i ndritshëm, origjinal, impulsiv dhe i fuqishëm. Personalisht, pavarësisht moshës, ai është në formë të mirë, pasionant, energjik dhe gazmor.

Ideologjikisht, Trump bazohet në konservatorët klasikë amerikanë (jo neokonët). Ata shpesh quhen paleokonservatorë. Ata janë trashëgimtarë të ideologjisë tradicionale republikane, siç shprehet në sloganin e Trumpit “Amerika e para”. Këta konservatorë klasikë mbrojnë pikërisht vlerat tradicionale: familjen tradicionale, besimin e krishterë, ruajtjen e mirësjelljes dhe normat e njohura për kulturën amerikane.

Ideologjia e konservatorëve të vjetër në politikën e jashtme zbret në forcimin e Shteteve të Bashkuara si një shtet-komb sovran (prandaj një tjetër slogan i Trump, “Make America Great Again”) dhe refuzimin për të ndërhyrë në politikat e vendeve të tjera kur kjo nuk përbën një kërcënim të menjëhershëm për sigurinë dhe interesat e Shteteve të Bashkuara.

Me fjalë të tjera, platforma ideologjike e Trump është krejtësisht e kundërta e platformës ideologjike të Biden. Sot, kjo ideologji lidhet më shpesh me vetë Trumpin dhe përkufizohet si “Trumpizëm”.

Shteti i thellë nuk është qartësisht në anën e Trumpit, por ata nuk mund të injorojnë popullaritetin e tij në mesin e popullatës dhe faktin që forcimi i Shteteve të Bashkuara si shtet, në përgjithësi, nuk bie ndesh me interesat e tyre themelore, pra, të përfaqësuesve të ndërkombëtarëve.

Nëse Trump, kundër të gjitha gjasave, arrin të fitojë zgjedhjet presidenciale të vitit 2024, marrëdhëniet me Deep State sigurisht që do të ndryshojnë. Internacionalistët do të kërkojnë të krijojnë marrëdhënie sistematike me të. Me shumë mundësi, globalistët pas Bidenit të dobët do të përpiqen ta pengojnë atë të bëhet president me çdo kusht.

Megjithatë, nëse supozojmë se Trumpi popullor dhe populist fiton dhe bëhet president, atëherë kjo, natyrisht, do të ndikojë më seriozisht në të gjithë politikën botërore.

Bota unipolare dhe plani i globalizimit do të refuzohen jo vetëm nga mbështetësit e një bote multipolare, Rusia, Kina, vendet islamike, por edhe nga vetë amerikanët. Kjo do t’i japë një goditje të rëndë të gjithë rrjetit të elitës internacionaliste. Dhe ata ndoshta nuk do të shërohen kurrë më pas një goditjeje të tillë.

Objektivisht, Trump do të jetë në gjendje të bëhet shkas për një rend botëror shumëpolar, në të cilin Shtetet e Bashkuara do të luajnë një rol të rëndësishëm, por jo dominues. “Amerika do të jetë përsëri e madhe”, por si një shtet-komb, jo si një hegjemon botëror globalizues.

Previous Story

Medvedev: "Do të Digjeni në Ferr!"

Next Story

Depërtimi Rus në Zemër të Afrikës!

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është